Mics

Gasztro

Mics

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg marhacomb
  • 30 dkg báránycomb
  • 30 dkg sertéstarja
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. frissen őrölt bors
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 kk. szegfűbors
  • borsikafű ízlés szerint

Patisszonpástétom

  • 4-5 fej sült patisszon
  • 1 gerezd
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • durvára őrölt bors

 

Elkészítés

A húsokat kétszer-háromszor átdaráljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, kevés vízzel elkeverjük, és darálás közben ezt is a húsokhoz adjuk. Ezután a keveréket sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a szegfűszeget és a felaprított csombort is, majd az egészet alaposan átgyúrjuk. Ezután hideg helyre tesszük a keveréket, hogy össze tudjon érni. Sütés előtt nedves kézzel kolbászkákat formázunk a masszából, és grillen vagy zsírozott vasserpenyőben pirosra sütjük őket.

A pástétomhoz a patisszonokat megtisztítjuk, feldaraboljuk a magokat eltávolítjuk. Ezután 180 fokos sütőbe rakjuk, és puhára sütjük. Néha kinyitjuk a sütő ajtaját, hogy a gőz el tudjon távozni.

Ha megsült, hagyjuk hűlni. Ezután krémesre turmixoljuk. Adunk hozzá olívaolajat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, friss bazsalikommal és petrezselyemmel.

 

Ajánljuk még:

Hogyan gurult be a narancs a karácsonyfa alá?

Amikor elhatároztam, hogy utánajárok a narancs és a karácsony különleges kapcsolatának, azt hittem: könnyebb dolgom lesz. A narancs, mint déligyümölcs viszonylag modernkori termékként élt bennem, és álmaimban sem gondoltam volna, hogy sokkal, de sokkal régebbre nyúlik vissza  a története. Tartsanak velem, hogy megpróbáljuk együtt kideríteni, hogyan is gurulhatott be a narancs a karácsonyfa alá!