Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
A mártáshoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss kakukkfű
- 1 dl Univer mustár
- ½ citrom leve
- 1 ek méz
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Meglocsoljuk őket kevés olívaolajjal. Ezután lefedjük, majd száznyolcvan fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és puhára sütjük. Közben elkészítjük a mártást. A mustárt simára keverjük a mézzel, a citrom levével, illetve 2 gerezd lereszelt fokhagymával. Friss kakukkfűvel ízesítjük.
Ha megsültek a csirkeszárnyak, megkenjük őket alaposan a mustáros keverékkel. Ezután egy serpenyőbe tesszük őket. Közepes lángon rápirítjuk a mustáros mártást a csirkeszárnyakra. Vigyázzunk, hogy ne égessük el, de azért szép pirosra süljenek.
A recept az Univer támogatásával készült.
Ajánljuk még: