Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
A mártáshoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss kakukkfű
- 1 dl Univer mustár
- ½ citrom leve
- 1 ek méz
![mezes-mustaros-csirkeszarnyak-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1135/article-113582/mezes_mustaros_csirkeszarnyak_recept_Borbas_Marcsi_1_fit_1060x10000.jpg?key=eba317ee8fa84958f8b2c7ff2d573bd7)
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Meglocsoljuk őket kevés olívaolajjal. Ezután lefedjük, majd száznyolcvan fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és puhára sütjük. Közben elkészítjük a mártást. A mustárt simára keverjük a mézzel, a citrom levével, illetve 2 gerezd lereszelt fokhagymával. Friss kakukkfűvel ízesítjük.
![mezes-mustaros-csirkeszarnyak-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1135/article-113582/mezes_mustaros_csirkeszarnyak_recept_Borbas_Marcsi_4_fit_1060x10000.jpg?key=ccafe05f9736499a7737545059e49d82)
Ha megsültek a csirkeszárnyak, megkenjük őket alaposan a mustáros keverékkel. Ezután egy serpenyőbe tesszük őket. Közepes lángon rápirítjuk a mustáros mártást a csirkeszárnyakra. Vigyázzunk, hogy ne égessük el, de azért szép pirosra süljenek.
A recept az Univer támogatásával készült.
Ajánljuk még: