Mediterrán grillszendvicsek

Gasztro

Mediterrán grillszendvicsek

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 doboz Magyar Grill Chilis
  • 5 dkg Magyar Vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • friss zöldségek: paradicsom, uborka, paprika, újhagyma
  • aszalt paradicsom
  • friss spenót
  • friss bazsalikom
  • kenyér

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A sajtot feldaraboljuk, majd egy grillserpenyőben kevés olívaolajon lassú tűznél pirosra sütjük. Ha a sajtok elkészültek, kiszedjük őket, teszünk a serpenyőbe egy kis vajat, és a kenyérszeleteket is megpirítjuk. A friss zöldségeket feldaraboljuk.

Ezután összeállítjuk a szendvicseket. Mindegyik pirítósra kerül egy szelet sajt, majd pedig aszalt paradicsom, spenót, bazsalikom vagy friss zöldségek. Máris tálaljuk és fogyasztjuk. Érdemes variálni a különféle ízesítésű sajtokat és a zöldségeket.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Fogások, amiket leginkább ünnepekkor fogyasztunk és a fűszerek, amelyek különlegessé teszik őket

Töltött káposzta, rácponty, mézeskalács és bejgli nélkül szinte elképzelhetetlen a magyar karácsonyi asztal. A fogások rendje vidékenként és családonként is változik, de az ünnepi menü ízvilága jellegzetes, fűszeres aromái által teszi igazán meghitté a karácsonyt. Vannak fűszerek, amelyekből ilyenkor fogy a legtöbb, sőt, vannak fűszerkeverékek, amelyek méltán viselik a „karácsonyi” jelzőt.