Mediterrán grillszendvicsek

Gasztro

Mediterrán grillszendvicsek

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 doboz Magyar Grill Chilis
  • 5 dkg Magyar Vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • friss zöldségek: paradicsom, uborka, paprika, újhagyma
  • aszalt paradicsom
  • friss spenót
  • friss bazsalikom
  • kenyér

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A sajtot feldaraboljuk, majd egy grillserpenyőben kevés olívaolajon lassú tűznél pirosra sütjük. Ha a sajtok elkészültek, kiszedjük őket, teszünk a serpenyőbe egy kis vajat, és a kenyérszeleteket is megpirítjuk. A friss zöldségeket feldaraboljuk.

Ezután összeállítjuk a szendvicseket. Mindegyik pirítósra kerül egy szelet sajt, majd pedig aszalt paradicsom, spenót, bazsalikom vagy friss zöldségek. Máris tálaljuk és fogyasztjuk. Érdemes variálni a különféle ízesítésű sajtokat és a zöldségeket.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Paradicsomlevesek netovábbja

Betűtésztás vagy vajas galuskás? Édes vagy borsos? Télen melegen, nyáron hidegen? A paradicsomleves mindenkinek mást és mást jelent. Nekem a betűtésztás, menzás paradicsomleves volt a mumus, mert abban a rántás és a sűrített lé jó arányát nehéz eltalálni. Gyakorlat kell hozzá, nem kevés – és rajongás ezért a sűrű levesért. A házi, vajas galuskás közelebb vitt egy kicsit a paradicsomleves lényegéhez, ám amikor a legkisebb leányom a nyers paradicsomlevesével kínált, az lett a befutó: az igazán nyári, üde, zamatos paradicsomleves – a jövő generációja, új ízek, friss élmények lenyomatai levesbe sűrítve.