Mandulás-fehércsokoládés torta

Gasztro

Mandulás-fehércsokoládés torta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 ek finomliszt
  • 3 ek darált mandula

A mandulakrémhez:

  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg karamellás tejcsokoládé
  • 2 ek semleges ízű olaj
  • 2 ek vaj
  • 2 ek porcukor

A csokoládéhabhoz:

  • 3 db tojássárgája
  • 7 dkg kristálycukor
  • 70 ml habtejszín
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 3 dl zsíros habtejszín
  • 1 cs instant zselatin

Az összeállításhoz: Amaretti

 

Tovább olvasok
mandulas-fehercsokolades-torta-recept-borbas-marcsi

 

A piskótához a tojásokat habosra felverjük a cukorral. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a darált mandulát. sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, majd 175 fokon pirosra sütjük. Kb. 15 perc alatt készül el. Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni.

A mandulakrémhez a mandulát késes aprítóba tesszük, és egy evőkanál olajjal és a cukorral együtt krémesre aprítjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, még egy kanál olajat és a felolvasztott csokoládét. Egyneműre összedolgozzuk még kb. 2-3 perc alatt, majd hűtőbe rakjuk, hogy meg tudjon dermedni.

mandulas-fehercsokolades-torta-recept-borbas-marcsi

 

A habhoz a tojások sárgáját a cukorral és a 70 ml tejszínnel együtt gőz fölött kézzel kikeverjük. Ha elkezd sűrűsödni a keverék, és az ujjunkat beledugva csípősen meleg, akkor levesszük a gőzről, és átrakjuk egy robotgép üstjébe. Kihűlésig keverjük. Közben a fehércsokoládét felolvasztjuk, majd ezt is a tojásos keverékhez adjuk. Végül a 3 dl tejszínt krémes habbá verjük. Közben hozzáadjuk a zselatint is. Ha elkészültünk, összeforgatjuk a fehércsokoládés krémmel.

Ezután összeállítjuk a tortát. A tortaforma oldalát kibéleljük folpackkal. Alulra kerül a piskóta. Erre egy réteg mandulás krém. A forma szélét körberakjuk amaretti kekszekkel úgy, hogy a sima felük kerüljön kívülre. Ezután óvatosan ráöntjük a tortára a csokoládéhabot. Hűtőbe rakjuk, és legalább három órát pihentetjük. Ezután óvatosan leszedjük róla a kapcsos tortaforma oldalát, és lehúzzuk a folpackot. Tálaláskor amarettit morzsolunk a tetejére.

 

A recept megjelenését a METRO támogatta.

 

Már követem az oldalt

X