Mac and cheese

Gasztro

Mac and cheese

A legjobb amerikai sajtos tészta!

 Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g szarvacska tészta
  • egy evőkanál só

A besamelhez: 

  • 150 g vaj
  • 70 g liszt
  • 1 liter tej
  • 1 kiskanál bors
  • 1 nagy csipet szerecsendió
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál fokhagyma
  • 2 csipet cayenne bors
  • 250 g vörös cheddar sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, habzásig hevítjük, majd felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szerecsendióval, a mustárral, a fokhagymaporral és a cayenne borssal. Levesszük a lángról és elkeverjük benne a reszelt sajtot. Amikor elolvadt, összeforgatjuk a tésztával. Önmagában is fogyaszthatjuk, de ha akarjuk, 150 gramm sajttal a tetején húsz percre a sütőbe tehetjük, hogy összesüljön! 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.