Mac and cheese

Gasztro

Mac and cheese

A legjobb amerikai sajtos tészta!

 Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g szarvacska tészta
  • egy evőkanál só

A besamelhez: 

  • 150 g vaj
  • 70 g liszt
  • 1 liter tej
  • 1 kiskanál bors
  • 1 nagy csipet szerecsendió
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál fokhagyma
  • 2 csipet cayenne bors
  • 250 g vörös cheddar sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, habzásig hevítjük, majd felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szerecsendióval, a mustárral, a fokhagymaporral és a cayenne borssal. Levesszük a lángról és elkeverjük benne a reszelt sajtot. Amikor elolvadt, összeforgatjuk a tésztával. Önmagában is fogyaszthatjuk, de ha akarjuk, 150 gramm sajttal a tetején húsz percre a sütőbe tehetjük, hogy összesüljön! 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.