Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g szarvacska tészta
- egy evőkanál só
A besamelhez:
- 150 g vaj
- 70 g liszt
- 1 liter tej
- 1 kiskanál bors
- 1 nagy csipet szerecsendió
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál fokhagyma
- 2 csipet cayenne bors
- 250 g vörös cheddar sajt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, habzásig hevítjük, majd felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szerecsendióval, a mustárral, a fokhagymaporral és a cayenne borssal. Levesszük a lángról és elkeverjük benne a reszelt sajtot. Amikor elolvadt, összeforgatjuk a tésztával. Önmagában is fogyaszthatjuk, de ha akarjuk, 150 gramm sajttal a tetején húsz percre a sütőbe tehetjük, hogy összesüljön!
Ajánljuk még: