Mac and cheese

Gasztro

Mac and cheese

A legjobb amerikai sajtos tészta!

 Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g szarvacska tészta
  • egy evőkanál só

A besamelhez: 

  • 150 g vaj
  • 70 g liszt
  • 1 liter tej
  • 1 kiskanál bors
  • 1 nagy csipet szerecsendió
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál fokhagyma
  • 2 csipet cayenne bors
  • 250 g vörös cheddar sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, habzásig hevítjük, majd felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szerecsendióval, a mustárral, a fokhagymaporral és a cayenne borssal. Levesszük a lángról és elkeverjük benne a reszelt sajtot. Amikor elolvadt, összeforgatjuk a tésztával. Önmagában is fogyaszthatjuk, de ha akarjuk, 150 gramm sajttal a tetején húsz percre a sütőbe tehetjük, hogy összesüljön! 

Ajánljuk még:

Borsószemek ihlette kreativitás – az idei Borsófeszt tanulságai

Az Európai Unióban tavaly Franciaország ás Spanyolország mellett nálunk termett a legtöbb zöldborsó. Idén két héttel korábban örülhettünk a zöld hüvelyeseket. Majdnem 100 ezer tonnát termelünk egy évben, és a borsóleves, a borsófőzelék mellett jó pár éve van saját Borsófesztünk is. Hol, hogyan készül a zöldborsóleves? Esetleg van-e valami még a levesen meg a főzeléken túl? Erre jó választ kaptam Székesfehérváron, a kertbarátok borsóünnepén.