Hozzávalók:
- 8 ek gersli
- 2 szál fehérrépa
- 2 szál sárgarépa
- 1/4 zellergumó
- 1 szál paszternák
- 1 liba apróléka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek libazsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szem paradicsom
Elkészítés:
A libaaprólékot, a nyakat, a szárnyakat és a hátat feldaraboljuk. Egy nagy kanálnyi libazsíron megdinszteljük az apró kockákra vágott, enyhén sózott hagymát. Amikor a hagyma kezd puhulni, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket és azokkal együtt tovább dinszteljük.
Amikor a sárgarépa szépen megszínezte a zsírt, vagyis kisült belőle a karotin, akkor rátesszük a csontos húsokat, melyeket fehéredésig párolunk. Vigyázzunk, hogy közben ne pirosodjon meg a hagyma. Ekkor rádobjuk a felaprított fokhagymát, egy hámozott, felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húsokat.
Amíg fő a liba, addig szintén egy kanál libazsírt felolvasztunk egy lábasban, ráöntjük a megmosott gerslit és alaposan átpirítjuk. Az így megpirított gerslit hozzáöntjük a félig megfőtt libához, és együtt készre főzzük. Figyeljük a levet, nehogy leégessük az ételt. Amikor már puha a hús és majdnem puha /al dente/ a gersli, akkor lefedjük a lábast és elzárjuk alatta a tüzet.
Negyedóra múlva tálalhatjuk az így elkészített ételt.
A cikket a Turisztikai Marketing Ügynökség támogatta
Ajánljuk még: