Ludaskása

Gasztro

Pünkösd

Ludaskása

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 8 ek gersli
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/4 zellergumó
  • 1 szál paszternák
  • 1 liba apróléka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek libazsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szem paradicsom

Tovább olvasok

 Elkészítés: 

A libaaprólékot, a nyakat, a szárnyakat és a hátat feldaraboljuk. Egy nagy kanálnyi libazsíron megdinszteljük az apró kockákra vágott, enyhén sózott hagymát. Amikor a hagyma kezd puhulni, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket és azokkal együtt tovább dinszteljük.

Amikor a sárgarépa szépen megszínezte a zsírt, vagyis kisült belőle a karotin, akkor rátesszük a csontos húsokat, melyeket fehéredésig párolunk. Vigyázzunk, hogy közben ne pirosodjon meg a hagyma. Ekkor rádobjuk a felaprított fokhagymát, egy hámozott, felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húsokat.

Amíg fő a liba, addig szintén egy kanál libazsírt felolvasztunk egy lábasban, ráöntjük a megmosott gerslit és alaposan átpirítjuk. Az így megpirított gerslit hozzáöntjük a félig megfőtt libához, és együtt készre főzzük. Figyeljük a levet, nehogy leégessük az ételt. Amikor már puha a hús és majdnem puha /al dente/ a gersli, akkor lefedjük a lábast és elzárjuk alatta a tüzet.

Negyedóra múlva tálalhatjuk az így elkészített ételt.

A cikket a Turisztikai Marketing Ügynökség támogatta

Ajánljuk még:

Nyolc körtés recept: szevasz körte, szevasz ősz!

Október közepéig valamelyik körtefajta még biztosan érik és szedhető. Azért szeretjük ezt a gyümölcsöt, mert nagyon jól illik húsokhoz is, de természetesen pompás fahéjas-körtés desszertekkel is lehet az őszre hangolódni. Érdemes készülni a fűszerekkel: szegfűszeggel, gyömbérrel, kardamommal, vaníliával, dióval...

 
X
Már követem az oldalt