Lucskos káposzta
Olvasási idő: 2 perc

Lucskos káposzta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésoldalas
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 közepes fej káposzta
  • 1 kk. csombor
  • 1 marék friss kapor
  • 1 közepes fej káposzta
  • só ízlés szerint
  • 2 tojássárgája
  • 2,5 dl tejföl

Elkészítés

A sertéscomb külsejét lehártyázzuk. A húsokat sós vízbe feltesszük főni. Csomborral és kaporral ízesítjük. Ha felforrt a főzőlé, akkor a habot leszedjük róla. Ezután lejjebb vesszük a hőfokot és letakarva főzzük. Amikor kezd megpuhulni a hús, akkor hozzáadjuk a kockára vágott káposztát.

Ha a káposzta is megfőtt, eresztéket készítünk tejfölből és a tojássárgájából. Elzárjuk a lábos alatt a tüzet. Hőkiegyenlítés után öntjük az eresztéket a levesbe, majd lefedjük az edényt és pár percig pihentetjük. Friss kaporral tálaljuk.

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!