Lucskos káposzta

Gasztro

Lucskos káposzta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésoldalas
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 közepes fej káposzta
  • 1 kk. csombor
  • 1 marék friss kapor
  • 1 közepes fej káposzta
  • só ízlés szerint
  • 2 tojássárgája
  • 2,5 dl tejföl

Elkészítés

A sertéscomb külsejét lehártyázzuk. A húsokat sós vízbe feltesszük főni. Csomborral és kaporral ízesítjük. Ha felforrt a főzőlé, akkor a habot leszedjük róla. Ezután lejjebb vesszük a hőfokot és letakarva főzzük. Amikor kezd megpuhulni a hús, akkor hozzáadjuk a kockára vágott káposztát.

Ha a káposzta is megfőtt, eresztéket készítünk tejfölből és a tojássárgájából. Elzárjuk a lábos alatt a tüzet. Hőkiegyenlítés után öntjük az eresztéket a levesbe, majd lefedjük az edényt és pár percig pihentetjük. Friss kaporral tálaljuk.

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.