Hozzávalók
- 50 dkg sertésoldalas
- 50 dkg sertéscomb
- 1 közepes fej káposzta
- 1 kk. csombor
- 1 marék friss kapor
- 1 közepes fej káposzta
- só ízlés szerint
- 2 tojássárgája
- 2,5 dl tejföl
Elkészítés
A sertéscomb külsejét lehártyázzuk. A húsokat sós vízbe feltesszük főni. Csomborral és kaporral ízesítjük. Ha felforrt a főzőlé, akkor a habot leszedjük róla. Ezután lejjebb vesszük a hőfokot és letakarva főzzük. Amikor kezd megpuhulni a hús, akkor hozzáadjuk a kockára vágott káposztát.
Ha a káposzta is megfőtt, eresztéket készítünk tejfölből és a tojássárgájából. Elzárjuk a lábos alatt a tüzet. Hőkiegyenlítés után öntjük az eresztéket a levesbe, majd lefedjük az edényt és pár percig pihentetjük. Friss kaporral tálaljuk.
A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.
Ajánljuk még: