Hozzávalók:
- 1 kisebb sertéscsülök
- 1 sertésfül
- 1 sertésfarok
- 2 sertésköröm
- 1 csokor friss kapor
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt bors
- só
- 1 nagy fej friss káposzta
- 1 ek sertészsír
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 5 dl paradicsomlé
- 2 ek liszt
- 1 tk cukor
Elkészítés:
A sertésfület, a farkat és a körmöket a csülökkel együtt vízben feltesszük főni egy csokornyi kaporral, fokhagymával, sóval, borssal. A csülköt érdemes kisebb darabokra összevágni, de mindenképpen a csontját is rakjuk bele az ételbe. Miközben fő, a habját leszedjük, hogy a húslé ne váljon zavarossá. Akkor van készen, ha a hús rezgősre főtt, és könnyedén le nem válik a csontról.
Amíg fő a hús, előkészítjük a káposztát. A csúnyább külső leveleit eltávolítjuk, a torzsájától megszabadítjuk, a leveleket pedig felkockázzuk. Ha a csülök elkészült, leszűrjük a levét, és abban tesszük fel főni a feldarabolt káposztát. Annyi húslét öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
A hagymát finomra vágjuk, majd ledinszteljük egy kevés sertészsíron. Ha már puha és üveges, akkor megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, és el is zárjuk alatta a tüzet. A kihűlt húsokat leszedjük a csontról, nagyobb darabokra szabdaljuk, és beleforgatjuk a hagymás zsírba. Így tesszük hozzá a megfőtt káposztához.
Végül paradicsomos rántást készítünk. A lisztet megfuttatjuk egy kanál zsíron, hozzáadjuk a cukrot, majd a paradicsomlét. Ha felforrt, az ételhez öntjük, és rövid ideig még forraljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg, de ne legyen túl vastag se a szaft.
Ajánljuk még: