Lucskos káposzta paprikásan

Gasztro

Lucskos káposzta paprikásan

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sertéscsülök
  • 1 sertésfül
  • 1 sertésfarok
  • 2 sertésköröm
  • 1 csokor friss kapor
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 nagy fej friss káposzta
  • 1 ek sertészsír
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 ek liszt
  • 1 tk cukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A sertésfület, a farkat és a körmöket a csülökkel együtt vízben feltesszük főni egy csokornyi kaporral, fokhagymával, sóval, borssal. A csülköt érdemes kisebb darabokra összevágni, de mindenképpen a csontját is rakjuk bele az ételbe. Miközben fő, a habját leszedjük, hogy a húslé ne váljon zavarossá. Akkor van készen, ha a hús rezgősre főtt, és könnyedén le nem válik a csontról.

Amíg fő a hús, előkészítjük a káposztát. A csúnyább külső leveleit eltávolítjuk, a torzsájától megszabadítjuk, a leveleket pedig felkockázzuk. Ha a csülök elkészült, leszűrjük a levét, és abban tesszük fel főni a feldarabolt káposztát. Annyi húslét öntünk rá, amennyi éppen ellepi.

A hagymát finomra vágjuk, majd ledinszteljük egy kevés sertészsíron. Ha már puha és üveges, akkor megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, és el is zárjuk alatta a tüzet. A kihűlt húsokat leszedjük a csontról, nagyobb darabokra szabdaljuk, és beleforgatjuk a hagymás zsírba. Így tesszük hozzá a megfőtt káposztához.

Végül paradicsomos rántást készítünk. A lisztet megfuttatjuk egy kanál zsíron, hozzáadjuk a cukrot, majd a paradicsomlét. Ha felforrt, az ételhez öntjük, és rövid ideig még forraljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg, de ne legyen túl vastag se a szaft.

 

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X