Hozzávalók
- 2 db körte
- 4 db csillagánizs
- 2 db alma
- 1 marék tejcsokoládé
- 1 marék étcsokoládé
- a csomagoláshoz 50 dkg leveles tészta
- sós karamell
- 20 dkg kristálycukor
- 2,5 dl zsíros tejszín
- 1 nagy csipet só
Elkészítés
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kivágjuk. A magház helyére benyomunk egy csillagánizst. Az almákat egyben hagyjuk, a magházukat kiszúrjuk. A magház helyét megtöltjük csokoládéval. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd akkora darabokat vágunk belőle, hogy be tudjuk csomagolni a gyümölcsöket. A körtét a tésztadarab közepére tesszük, majd felhajtjuk a széleket, és úgy tesszük a sütőpapírral bélelt tepsire, hogy a hajtás kerüljön alulra. Az almákhoz nagyobb darab tésztára van szükség. Az almát is középre helyezzük, majd a tészta négy csücskét felhatjuk, és ahol összeérnek, ott megcsavarjuk. Az éleket összenyomkodjuk csinosan. A csomagok felületét lekenjük felvert tojással, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük őket.
Közben elkészítjük a sós karamellt. Egy vastag aljú serpenyőben felolvasztjuk a cukrot. Közben nem kevergetjük. Ha felolvadt, akkor apránként, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt. Óvatosan dolgozzunk, mert a karamell nagyon forró. Közben hozzáadjuk a sót is. Amint a cukor újra elolvadt a tejszínben, és krémesre forrt a keverék, el is készültünk.
Ha megsültek a gyümölcsök, a sós karamellel meglocsolva tálaljuk őket.
Ajánljuk még: