Gasztro

Krumplis rétes, ami az otthon ízét idézi

Krumplis rétes, ahogy Borbás Marcsi készíti.

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 ek zsír
  • 1 tk só
  • langyos víz

Töltelék:

  • 50 dkg héjában főtt krumpli
  • zsír
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás

Elkészítés

A rétestésztát összegyúrjuk, majd kicsit pihentetjük és kinyújtjuk. A tésztára olvasztott zsírt locsolunk, majd ráreszeljük a héjában főtt burgonyát. Megsózzuk, meglocsoljuk tojáshabos tejföllel, majd a két oldaláról középre tekerjük. A tojássárgáját tejföllel kikeverjük, és megkenjük a rétes tetejét. Sütőben jó ropogósra sütjük.

Próbáld ki a rác rétest is Borbás Marcsi receptje alapján! Vagy legyen egy kis meggyes-mákos rétes? Netán egy spenótos pite

Ajánljuk még:

„Már csak mi maradtunk mézeskalácsosok Debrecenben” – a Radics Mézes műhelyben Radics Zoltánnal beszélgettünk

Alig tíz évre rá, hogy 2014-ben a debreceni mézeskalácsosság bekerült a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei értéktárba, már csak egyetlen működő mézeskalácsos műhelyt találunk Debrecenben. A híres debreceni mézes tányért ma már csak Radics Zoltán fiatal mézeskalács készítő mester készíti, aki édesapjától, Radics Lászlótól tanulta a mesterséget. Vajon képes lesz fennmaradni ez a több száz éves hagyomány? Mi kell ahhoz, hogy megőrizzük? A szaktudás és a rengeteg munka bizonyosan nem elegendő hozzá – ez derült ki Radics Zoltánnál tett látogatásunk alkalmával is.