Krumplikrém kenyérre

Gasztro

Krumplikrém kenyérre

Egyszerű kenyérre való, szendvicsbe kenhető krém. Mert nincs mindig otthon zöldség, és ez a krumplikrém maradék burgonyából is elkészíthető. A citromlé és a gorombára tört dió friss ízvilágba viszi el a falatot. Ha van kéznél, finomra vágott petrezselyemmel, snidlinggel vagy korianderzölddel lehet zöldíteni rajta. Nálunk a körömvirágszirmos a nyerő.

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt burgonya
  • só, őrölt bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 5 dkg apróra vagdalt dió
  • körömvirág, kakukkfű vagy rozmaring

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A főtt, áttört burgonyához hozzáadjuk a tört fokhagymát. Szüntelenül kevergetve annyi olajat csorgatunk bele, hogy jól kenhetővé váljon. Sóval, borssal ízesítjük, kevés citromlevet csöpögtetünk bele, végül a szárazon illatosra pirított diót, is hozzáadjuk. Kedvünk szerint ízesíthetjük kakukkfűvel, körömvirágszirommal vagy finomra aprított rozmaringgal. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

Ajánljuk még:

Gesztenye lekvár és befőtt

A gesztenye leginkább püré formájában szokott megjelenni a honi étlapon. Romantikázóknak az idő hidegre fordulásával eszébe jutnak a városban itt-ott feltűnő gesztenyeárusok is, akik a vidék báját idéző kis alkalmatosságokon sütik a gesztenyét. Az ősszel megnyílt szúrós gesztenyetokokból előkandikáló gesztenye keményítőben és káliumban is gazdag. Készítsünk belőle különleges lekvárt és befőttet – ugyan sok vele a munka, de megéri! Mézzel készítve is kipróbálható!