Elkészítés
Krumplisaláta
- 1 kg krumpli
- 1 fej sonkahagyma
- 2-3 ek. tökmagolaj
- 2-3 ek. világos borecet
- só, bors
Krumpligánica
- 1 kg krumpli
- 5-6 dkg vaj
- 2-3 ek. tejföl
- só
Rántott krumpli
- 5 nagy szem krumpli
- só
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 liter napraforgóolaj
A tálaláshoz:
- ropogós sült hagyma
Elkészítés
A krumplisalátához a krumplit héjában megfőzzük. Ezután kicsit hagyjuk hűlni, majd feldaraboljuk. A sonkahagymát finomra felvágjuk, azt is a krumplihoz adjuk. Ízesítjük tökmagolajjal, borecettel, sóval, borssal. Óvatosan átkeverjük. Ha túl száraznak érezzük, egy pici vizet adjunk még hozzá.
A rántott krumplihoz a krumplit héjában előfőzzük, majd nagyobb karikára vágjuk. Megsózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk. Közepesen forró olajban pirosra sütjük.
A krumpligánicához a krumplit nagyobb kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Ezután azonnal, még forrón kézi mixerrel krémesre keverjük. Közben hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Az a lényeg, hogy jó krémes, „totyogós” legyen! Ízlés szerint sót is adunk hozzá, majd azonnal tálaljuk!
Ajánljuk még: