Kovászos uborkás hagymasaláta

Gasztro

Kovászos uborkás hagymasaláta

Ha szereted az uborkát, ez a recept is tetszeni fog!

Azt már tudjuk, hogyan készül a tökéletes kovászos uborka (no meg káposzta!), de arról még nem esett szó, hányféle formában tudjuk fogyasztani ezt az igazi nyári finomságot! 

Ezt a salátát például ne hagyjátok ki!

 

Tovább olvasok

Hozzávalók

  • 30 dkg fehér hagyma (vagy akár új főzőhagyma)
  • 30 dkg kovászos uborka
  • 1 evőkanál jó minőségű mustár
  • olívaolaj
  • ecet (almaecet)
  • só, bors

Elkészítés

A hagymát nagyon vékonyra vágjuk, majd besózzuk és kevés ecettel meglocsoljuk. Ezután rövid ideig állni hagyjuk, „megmaratjuk”.

Az elkészült kovászos uborkát ez idő alatt vékonyra szeleteljük, tetszőleges formában.

Ha az előkészületekkel megvagyunk, a mustárt összekeverjük sóval és borssal, beleforgatjuk a pihentetett hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított uborkát is. Végül az egészet összekeverjük. Akkor lesz a legfinomabb, ha kicsit hagyjuk a hűtőben állni a kész salátát, hogy az ízek összeérjenek. 

Tökéletes választás lehet például ehhez a csirkés fogáshoz, vagy egy jó húsmentes ebéd részeként a klasszikus krumplis tésztához is!

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.