Rakott csirke: finomság finomság hátán

Gasztro

Rakott csirke: finomság finomság hátán

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A húshoz:

  • 12 vékony szelet csirkemell 
  • 2 dl tej 
  • 4 nagy gerezd fokhagyma

A tejfölös keverékhez:

  • 3 dl tejföl
  • 4 tojássárgája
  • bors
  • petrezselyemzöld

Az egész tetejére:

  • 4 tojásfehérje habja egy kis sóval felverve.

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A húst kiverjük vékony szeletekre, majd beáztatjuk fokhagymás tejbe. Ezután hagyjuk állni. Miután kivesszük a szeleteket a tejből, lecsepegtetjük, majd besózzuk őket. 4 szeletet berakunk egy kizsírozott tepsi aljába egymás mellé.

Ezután megkenjük a húsokat a tejfölös keverékkel, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A rétegezést hússal zárjuk, majd az egészet letakarjuk alufóliával, és megsütjük. Ha a hús már megpuhult, kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, majd egy picit még visszarakjuk a sütőbe.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.