Finomság, finomság hátán: rakott csirke

Gasztro

Finomság, finomság hátán: rakott csirke

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

12 szelet hús (lehet pulyka vagy sertés is)
Az áztatáshoz 2 dl tej és 4 nagy gerezd fokhagyma

A tejfölös keverékhez:

3 dl tejföl
4 tojássárgája

petrezselyemzöld
kevés só
bors
A tetejére 4 tojásfehérje habja egy kis sóval felverve.

Elkészítés:

A húst kiverjük vékony szeletekre, majd beáztatjuk fokhagymás tejbe. Ezután hagyjuk állni. Miután kivesszük a szeleteket a tejből, lecsepegtetjük, majd besózzuk őket. 4 szeletet berakunk egy kizsírozott tepsi aljába egymás mellé. Ezután megkenjük a húsokat a tejfölös keverékkel, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A rétegezést hússal zárjuk, majd az egészet letakarjuk alufóliával, és megsütjük. Ha a hús már megpuhult, kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, majd egy picit még visszarakjuk a sütőbe.

Ajánljuk még:

FURCSA, DE FINOM PÁROS: ALMÁS MÁJ

A LEGJOBB NYÁRI ÉTEL: KRUMPLIS LÁNGOS

PIROS PRAKTIKA: CAPRESE SALÁTA