Hozzávalók
A húshoz:
- 12 vékony szelet csirkemell
- 2 dl tej
- 4 nagy gerezd fokhagyma
A tejfölös keverékhez:
- 3 dl tejföl
- 4 tojássárgája
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Az egész tetejére:
- 4 tojásfehérje habja egy kis sóval felverve.
Elkészítés
A húst kiverjük vékony szeletekre, majd beáztatjuk fokhagymás tejbe. Ezután hagyjuk állni. Miután kivesszük a szeleteket a tejből, lecsepegtetjük, majd besózzuk őket. 4 szeletet berakunk egy kizsírozott tepsi aljába egymás mellé.
Ezután megkenjük a húsokat a tejfölös keverékkel, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A rétegezést hússal zárjuk, majd az egészet letakarjuk alufóliával, és megsütjük. Ha a hús már megpuhult, kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, majd egy picit még visszarakjuk a sütőbe.
Ajánljuk még: