Gasztro

Rakott csirke: finomság finomság hátán

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A húshoz:

  • 12 vékony szelet csirkemell 
  • 2 dl tej 
  • 4 nagy gerezd fokhagyma

A tejfölös keverékhez:

  • 3 dl tejföl
  • 4 tojássárgája
  • bors
  • petrezselyemzöld

Az egész tetejére:

  • 4 tojásfehérje habja egy kis sóval felverve.

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A húst kiverjük vékony szeletekre, majd beáztatjuk fokhagymás tejbe. Ezután hagyjuk állni. Miután kivesszük a szeleteket a tejből, lecsepegtetjük, majd besózzuk őket. 4 szeletet berakunk egy kizsírozott tepsi aljába egymás mellé.

Ezután megkenjük a húsokat a tejfölös keverékkel, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A rétegezést hússal zárjuk, majd az egészet letakarjuk alufóliával, és megsütjük. Ha a hús már megpuhult, kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, majd egy picit még visszarakjuk a sütőbe.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.