Gasztro

Koriander acorda mangalicával

Tiago Sabarigo receptje

Hozzávalók

Paprikaszósz

  • 250 g friss paprikajuice
  • 50 g szójaszósz
  • 50 g mirim
  • 25 g fehér miso paszta
  • 0,5 g kukoricakeményítő

Acorda

  • 100 g friss koriander
  • 100 g spenót
  • 100 g fehér kenyér
  • 150 g tejszín
  • 100 g víz
  • 10 g vaj
  • 5 g fokhagyma

Párolt kagyló

  • 200 g friss kagyló
  • 50 g fehérbor
  • 50 g víz
  • egy csipet friss koriander
  • egy csipet só

Fejenként egy szelet szuvidált, majd körbepirított mangalicatarja

Elkészítés

A paprikaszószhoz a paprikákból juice-t készítünk. Ehhez hozzáadjuk a szójaszószt, a mirimet és a misopasztát. Az egészet felmelegítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a keményítőt is. Ekkor botmixerrel átkeverjük. Végül egy szitán is átengedjük.

Az acordához a koriandert és a spenótot forrásban lévő vízbe rakjuk pár másodpercre, majd azonnal jeges vízbe helyezzük. Ezután egy papírtörlőn tökéletesen megszárítjuk őket, majd apróra feldaraboljuk.

A vajat egy edényben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát.

A kenyeret beáztatjuk a tejszínbe. Ezt a tejszínes kenyeret hozzáadjuk a fokhagymás vajhoz. Ezután jöhet bele a korianderes spenót, végezetül a víz. Sót csak a végén, ízlés szerint adunk hozzá. 

A kagylót korianderrel megfőzzük a fehérborban.

A mangalicatarját 16 órán át 65 fokon szuvidáljuk, vagy sütőben, alacsony hőfokon hosszan puhára sütjük. Tálalás előtt szeleteljük, és a szeletek mindkét oldalát egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

A tálaláshoz crouton kockákat is készítünk. 

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.