Hozzávalók
- 40-50 dkg sertésmáj
- 20-30 dkg velő
- 2 fej vöröshagyma
- őrölt fekete bors
- majoranna ízlés szerint
- 2 ek sertészsír
- só
Elkészítés
A hagymát félkarikára felszeleteljük, és bő zsíron megfonnyasztjuk. Amikor készen van, rátesszük a megtisztított 4-5 cm hosszú, 5-8 mm vastagra csíkozott májat, és heves tűzön, állandóan keverve pirítjuk. Közben ízesítjük majorannával és őrölt borssal. Ezután adjuk a hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott velőt. A velőt óvatosan meg kell mosni, és ügyelni kell arra, hogy ne maradjon csontszilánk közte. Ezután le kell hártyázni. Azért, hogy a velő ne törjön össze, nagyon óvatosan kevergessük. A velő pár perc alatt megsül, ezért hamar elkészül az egész étel.
Csak közvetlenül a tálalás előtt sózzuk, mert a máj megkeményedik. Egy kis fűszerpaprikával is megszórhatjuk ilyenkor.
A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.
Ajánljuk még: