Kapuvári böllérmáj

Gasztro

Kapuvári böllérmáj

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg sertésmáj
  • 20-30 dkg velő
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • majoranna ízlés szerint
  • 2 ek sertészsír

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát félkarikára felszeleteljük, és bő zsíron megfonnyasztjuk. Amikor készen van, rátesszük a megtisztított 4-5 cm hosszú, 5-8 mm vastagra csíkozott májat, és heves tűzön, állandóan keverve pirítjuk. Közben ízesítjük majorannával és őrölt borssal. Ezután adjuk a hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott velőt. A velőt óvatosan meg kell mosni, és ügyelni kell arra, hogy ne maradjon csontszilánk közte. Ezután le kell hártyázni. Azért, hogy a velő ne törjön össze, nagyon óvatosan kevergessük. A velő pár perc alatt megsül, ezért hamar elkészül az egész étel.

Csak közvetlenül a tálalás előtt sózzuk, mert a máj megkeményedik. Egy kis fűszerpaprikával is megszórhatjuk ilyenkor. 

kapuvari-bollermaj-recept-borbas-marcsi

 

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

Ajánljuk még:

Mákod lesz, ha nem töketlenkedsz – két nagyszerű böjtös csemegét ajánlunk

A mák legtöbbször karácsonykor kerül terítékre, a sütőtök meg az őszi és a téli konyha alapanyaga. De még van belőlük, és nagyon jól illenek össze! Mindkettő gazdag vitamin- és ásványi anyag forrás, ráadásul szemet gyönyörködtető és izgalmas ízeket hoz a tél végi, kora tavaszi asztalra. Ráadásul böjtben is jó szolgálatot tesznek ezek az egyszerű, ám annál ízletesebb csemegék, amiket bűntudat nélkül fogyaszthatunk.

 

Már követem az oldalt

X