Hozzávalók
- 20 dkg pecsenye kacsamáj
- 8 dkg vaj
- 0,5 dl tejszín
- só, őrölt bors
- kakukkfű
- 5-5 dkg dió és aszalt barack
Elkészítés
A kacsamájat apróra vágjuk, és a felolvasztott vajon, fedő alatt 5-6 percig pároljuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt, gazdagon megborsozzuk, ízlés szerint több-kevesebb kakukkfüvet adunk hozzá, megsózzuk és aprítógépben pépesítjük. A hűtőben megdermesztjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ha már formázható, 10-12 db diónyi gombóccá formázzuk, és durvára vágott dióban és aszalt barackban meghempergetjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Tálalásig behűtjük, friss péksüteménnyel vagy pirítóssal kínáljuk, akár egy-egy kakukkfű-bóbitával.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: