Hozzávalók
- 1 sertésszűz
- só, bors
- 20 dkg juhtúró
- 1 db tojás
- 1 ek zsemlemorzsa
- ½ zöldpaprika
- ¼ póréhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 tk fűszerpaprika
- 10 dkg vaj
- 1 kg burgonya

Elkészítés
A sertésszüzet lehártyázzuk, majd egy fakanál segítségével felszúrjuk. A juhtúrót kikeverjük a tojással és a zsemlemorzsával. A hagymát és a paprikát nagyon apróra összevágjuk, és ezt is a túrós keverékhez adjuk. Ízesítjük friss rozmaringgal, borssal, fűszerpaprikával, és ha szükséges, akkor sót is adunk hozzá. Sózás előtt mindenképpen kóstoljuk meg a tölteléket, hiszen a juhtúró is sós.
Ezután az ízesített juhtúrót habzsákba rakjuk, és óvatosan beletöltjük a sertésszűzbe.
Ha elkészültünk, kívülről sózzuk és borsozzuk a húst. A burgonyát meghámozzuk, és vékony karikára vágjuk. Egy tepsit a vaj felével kikenünk, majd kibéleljük a burgonyaszeletekkel. Megsózzuk, majd ráhelyezzük a húst. A maradék vajat a hús felszínére kenjük.
Rakjuk a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe. Amint a hús kicsit megpirul, kb. 15 perc alatt, máris visszavesszük a hőfokot 170 fokra. Ezután lefedjük az ételt, és körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.
A megjelenést a Fiskars támogatta.
Ajánljuk még: