Hozzávalók
A gyümölcsös réteghez:
- 3 kivi
- 2 körte
- 1 citrom
- vaníliás cukor
A rizses réteghez:
- 15 dkg rizs
- 1 dl víz
- egy csipet só
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 3 dkg vaj
- egy fél bio citrom héja
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés
A megmosott rizst feltesszük főni egy lábasban egy dl vízzel és egy csipet sóval.
A behűtött tejszínből krémes, de nem túl kemény habot verünk. Amikor kihűlt a rizs,
Amíg készül a tejberizs, a kivit és a körtét kockára vágjuk. A körtét kicsit megpároljuk egy kevés vaníliás cukorral és citromlével, a kivit nyersen hagyjuk.
Ha mindkét réteg elkészült, rétegezzük pohárba a desszertet. Alulra kerüljön a krémes rizs, rá a gyümölcsök, majd ezt ismételjük addig, míg megtelik a pohár. A tetejére egy kis tejszínhabo
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: