Hozzávalók
- 4 pisztráng
- 3 kis fej hagyma
- 3 fehérrépa
- 1 füstölt pisztráng csontja
- 2 ek. olívaolaj
- szerecsendióvirág
- friss gyömbér
- ½ citrom leve
- bors
- só
A rántáshoz:
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. liszt
- kb. 1,5 dl hideg víz
Elkészítés
A pisztrángokat lefilézzük, a csontokat feltesszük főni. A húst a bőrről is lefejtjük, az apró szálkákat pedig eltávolítjuk egy csipesz segítségével. A bőr is bekerül az alaplébe, illetve a füstölt pisztráng csontja. Körülbelül 15 percig főzzük így a levet.
Olívaolajon megfuttatjuk a hasábokra vágott hagymát, közben meg is sózzuk. A fehérrépát felkarikázzuk, és ezt is az edénybe rakjuk. Rövid ideig még dinszteljük, majd hozzáadjuk a szerecsendióvirágot. Ezután rászűrjük a zöldségekre az alaplevet.
Amíg fő, elkészítjük a rántást. A lisztet sárgára pirítjuk az olívaolajon, majd vízzel felengedjük, és simára kikeverjük. Ezt is a leveshez adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, citrommal és a reszelt gyömbérrel. Végül a halszeleteket is belerakjuk, majd még egy-két percig főzzük.
Ajánljuk még: