Gyömbéres pisztrángleves

Gasztro

Gyömbéres pisztrángleves

Szőcs Előd receptje

Hozzávalók

  • 4 pisztráng
  • 3 kis fej hagyma
  • 3 fehérrépa
  • 1 füstölt pisztráng csontja
  • 2 ek. olívaolaj
  • szerecsendióvirág
  • friss gyömbér
  • ½ citrom leve
  • bors

A rántáshoz:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. liszt
  • kb. 1,5 dl hideg víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A pisztrángokat lefilézzük, a csontokat feltesszük főni. A húst a bőrről is lefejtjük, az apró szálkákat pedig eltávolítjuk egy csipesz segítségével. A bőr is bekerül az alaplébe, illetve a füstölt pisztráng csontja. Körülbelül 15 percig főzzük így a levet.

Olívaolajon megfuttatjuk a hasábokra vágott hagymát, közben meg is sózzuk. A fehérrépát felkarikázzuk, és ezt is az edénybe rakjuk. Rövid ideig még dinszteljük, majd hozzáadjuk a szerecsendióvirágot. Ezután rászűrjük a zöldségekre az alaplevet.

Amíg fő, elkészítjük a rántást. A lisztet sárgára pirítjuk az olívaolajon, majd vízzel felengedjük, és simára kikeverjük. Ezt is a leveshez adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, citrommal és a reszelt gyömbérrel. Végül a halszeleteket is belerakjuk, majd még egy-két percig főzzük.

Ajánljuk még:

Tejpiték mentesen, bodzavirággal, levendulával, ünnepnapra

Hétköznap az egyszerű ételeket részesítjük előnyben. Kevés alapanyag, csak összekeverem, beöntöm a tepsibe, megsütöm, készen van – az ilyen sütemények a nyerők. A régi magyar konyha kedvelt tejpitéje jó választás, és annak sem kell nélkülöznie, aki nem fogyaszt tejet, vagy lisztet! Lehet diétás, vagy egy kis furfanggal akár ünnepivé válhat. Elronthatatlan – kivéve, ha sokáig hagyjuk a sütőben!