Gyömbéres pisztrángleves

Gasztro

Gyömbéres pisztrángleves

Szőcs Előd receptje

Hozzávalók

  • 4 pisztráng
  • 3 kis fej hagyma
  • 3 fehérrépa
  • 1 füstölt pisztráng csontja
  • 2 ek. olívaolaj
  • szerecsendióvirág
  • friss gyömbér
  • ½ citrom leve
  • bors

A rántáshoz:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. liszt
  • kb. 1,5 dl hideg víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A pisztrángokat lefilézzük, a csontokat feltesszük főni. A húst a bőrről is lefejtjük, az apró szálkákat pedig eltávolítjuk egy csipesz segítségével. A bőr is bekerül az alaplébe, illetve a füstölt pisztráng csontja. Körülbelül 15 percig főzzük így a levet.

Olívaolajon megfuttatjuk a hasábokra vágott hagymát, közben meg is sózzuk. A fehérrépát felkarikázzuk, és ezt is az edénybe rakjuk. Rövid ideig még dinszteljük, majd hozzáadjuk a szerecsendióvirágot. Ezután rászűrjük a zöldségekre az alaplevet.

Amíg fő, elkészítjük a rántást. A lisztet sárgára pirítjuk az olívaolajon, majd vízzel felengedjük, és simára kikeverjük. Ezt is a leveshez adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, citrommal és a reszelt gyömbérrel. Végül a halszeleteket is belerakjuk, majd még egy-két percig főzzük.

Ajánljuk még:

Édes, gyümölcsös barnarizs

Tápanyagban gazdag, vitamindús reggeli étel, ám egy tartalmas leves után másik fogásként is tálalhatjuk. Csupa-csupa egészség és egy finom ízharmónia koncentrálódik ebben a zseniálisan egyszerű, gyümölcsös édességben. A barnarizst felhasználás előtt érdemes a babhoz hasonlóan beáztatni! A barnarizs a hántolt rizzsel ellentétben tartalmazza a vékony héjat, ami segíti a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet, antioxidánsokban gazdag. Sok B- és E-vitamint tartalmaz, és emellett számottevő vasat is. Az egyik legkiegyensúlyozottabb gabonánk: tápláló, gyomorerősítő, íze semleges. Aszalt gyümölcsökkel pedig tökéletes téli étel reggel, délben, este.