Gyógynövényes szörp a kert javából

Gasztro

Gyógynövényes szörp a kert javából

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 7,5 dl víz
  • 1 kg cukor
  • 1 db biocitrom
  • Egy nagy csokor gyógynövény: borsmenta, zsályavirág, ánizsmentalevél

Elkészítés:

Felforraljuk a vizet a cukorral. Ha a cukor felolvadt, akkor lehúzzuk az edényt a tűzről, majd néhány perc elteltével beletesszük a szirupba a nagy csokor gyógynövényt. Hozzáadjuk a citromot is karikára vágva.

Hagyjuk teljesen kihűlni a szirupot, közben a gyógynövények jól ki tudnak ázni.

Végül eltávolítjuk a növényeket, és a folyadékot újra felforraljuk. Át is szűrhetjük, hogy ne maradjanak benne zöld részek.

Még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük, és gondosan lezárjuk. Jéggel, friss vízzel hígítva szörpként fogyasztjuk.

Marcsi ezt a receptet így készítette el: