Furcsa, de finom páros: almás máj
Olvasási idő: 1 perc

Furcsa, de finom páros: almás máj

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemáj
  • 3-4 db savanykás alma
  • vaj, zsír
  • bors
  • tárkony
  • 3 csokor újhagyma vagy 4 kisebb fej hagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 0,5 l tejszín

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A megmosott savanykás almát karikákra vágjuk, magházát kivesszük, majd a vaj és a zsír olvasztott keverékén színre sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékban a kisebb darabokra vágott májat megsütjük. Fűszerezzük tárkonnyal, borssal és kevés sóval ízlés szerint. A megsült májat is kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradó zsírban újhagymát pirítunk, majd ráöntjük a tejszínt és tejfölt. A májat is hozzáadjuk, és gyorsan összeforraljuk. Végül az almakarikákra ráhalmozzuk a hagymás, tejszínes májat.

Köretként pároljunk hozzá rizst.

Kapcsolódó tartalom
Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!
Halmos Monika | 2025. szeptember 05

Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!

Elfeledett ősi gabonánkra nem csak madáreleségként gondolhatunk! Könnyen emészthető, rosttartalma magas, B vitaminban gazdag, kovasav- és magnéziumforrás is egyben. És ha mindez nem lenne elég, gluténmentes, sokoldalúan felhasználható. Lehet belőle kása édesen és sósan, kiváló köretként, tehetjük lecsóba, töltelékekbe a rizst kiváltani. Csudajó pitéket és desszerteket varázsolhatunk belőle. Most néhány kedvencemet ajánlom, egyik finomabb, mint a másik!