Furcsa, de finom páros: almás máj

Gasztro

Furcsa, de finom páros: almás máj

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemáj
  • 3-4 db savanykás alma
  • vaj, zsír
  • bors
  • tárkony
  • 3 csokor újhagyma vagy 4 kisebb fej hagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 0,5 l tejszín

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A megmosott savanykás almát karikákra vágjuk, magházát kivesszük, majd a vaj és a zsír olvasztott keverékén színre sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékban a kisebb darabokra vágott májat megsütjük. Fűszerezzük tárkonnyal, borssal és kevés sóval ízlés szerint. A megsült májat is kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradó zsírban újhagymát pirítunk, majd ráöntjük a tejszínt és tejfölt. A májat is hozzáadjuk, és gyorsan összeforraljuk. Végül az almakarikákra ráhalmozzuk a hagymás, tejszínes májat.

Köretként pároljunk hozzá rizst.

Ajánljuk még:

„Anyám megspórolt szeretetét akartam a férfiakon behajtani”

A szeretet nem puszta szó, leginkább cselekvés. Ám nem is olyan könnyű szeretni, pláne jól szeretni emberi kapcsolatainkban. Még az anyák szeretete is lehet tompa, alig érezhető, szinte láthatatlan. Mónika családban, anya, apa mellett nőtt fel, mégse érezhette meg soha igazán, milyen az odaadó szülői szeretet. Olvasói levél következik.