Furcsa, de finom páros: almás máj

Gasztro

Furcsa, de finom páros: almás máj

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemáj
  • 3-4 db savanykás alma
  • vaj, zsír
  • bors
  • tárkony
  • 3 csokor újhagyma vagy 4 kisebb fej hagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 0,5 l tejszín

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A megmosott savanykás almát karikákra vágjuk, magházát kivesszük, majd a vaj és a zsír olvasztott keverékén színre sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékban a kisebb darabokra vágott májat megsütjük. Fűszerezzük tárkonnyal, borssal és kevés sóval ízlés szerint. A megsült májat is kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradó zsírban újhagymát pirítunk, majd ráöntjük a tejszínt és tejfölt. A májat is hozzáadjuk, és gyorsan összeforraljuk. Végül az almakarikákra ráhalmozzuk a hagymás, tejszínes májat.

Köretként pároljunk hozzá rizst.

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.