Furcsa, de finom páros: almás máj

Gasztro

Furcsa, de finom páros: almás máj

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemáj
  • 3-4 db savanykás alma
  • vaj, zsír
  • bors
  • tárkony
  • 3 csokor újhagyma vagy 4 kisebb fej hagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 0,5 l tejszín

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A megmosott savanykás almát karikákra vágjuk, magházát kivesszük, majd a vaj és a zsír olvasztott keverékén színre sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékban a kisebb darabokra vágott májat megsütjük. Fűszerezzük tárkonnyal, borssal és kevés sóval ízlés szerint. A megsült májat is kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradó zsírban újhagymát pirítunk, majd ráöntjük a tejszínt és tejfölt. A májat is hozzáadjuk, és gyorsan összeforraljuk. Végül az almakarikákra ráhalmozzuk a hagymás, tejszínes májat.

Köretként pároljunk hozzá rizst.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.