Hozzávalók
- 1 kg csirkemáj
- 3-4 db savanykás alma
- vaj, zsír
- só
- bors
- tárkony
- 3 csokor újhagyma vagy 4 kisebb fej hagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 0,5 l tejszín
Elkészítés
A megmosott savanykás almát karikákra vágjuk, magházát kivesszük, majd a vaj és a zsír olvasztott keverékén színre sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékban a kisebb darabokra vágott májat megsütjük. Fűszerezzük tárkonnyal, borssal és kevés sóval ízlés szerint. A megsült májat is kivesszük a serpenyőből.
A visszamaradó zsírban újhagymát pirítunk, majd ráöntjük a tejszínt és tejfölt. A májat is hozzáadjuk, és gyorsan összeforraljuk. Végül az almakarikákra ráhalmozzuk a hagymás, tejszínes májat.
Köretként pároljunk hozzá rizst.
Ajánljuk még: