Furcsa, de finom páros: almás máj

Gasztro

Furcsa, de finom páros: almás máj

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
3-4 db savanykás alma
vaj, zsír
só, bors, tárkony
3 csokor újhagyma vagy 4 kisebb fej hagyma
1 kis pohár tejföl
0,5 l tejszín

Tovább olvasok

Elkészítés:

A megmosott savanykás almát karikákra vágjuk, magházát kivesszük, majd a vaj és a zsír olvasztott keverékén színre sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékban a kisebb darabokra vágott májat megsütjük. Fűszerezzük tárkonnyal, borssal és kevés sóval ízlés szerint. A megsült májat is kivesszük a serpenyőből.
A visszamaradó zsírban újhagymát pirítunk, majd ráöntjük a tejszínt és tejfölt. A májat is hozzáadjuk, és gyorsan összeforraljuk. Végül az almakarikákra ráhalmozzuk a hagymás, tejszínes májat. Köretként pároljunk hozzá rizst.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.