Forralt boros sütemény

Gasztro

Forralt boros sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A forralt borhoz:

  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 tk. Horváth Rozi forralt bor instant fűszeres ízesítő
  • 20 dkg porcukor

A tésztához:

  • 50 g fekete csokoládé
  • 170 g vaj
  • 150 g cukor
  • 3 db tojás
  • 180 g liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 1 maréknyi aszalt szilva

Elkészítés 

Elsőként a forralt bort készítjük el. A borhoz adjuk a fűszerkeveréket, majd addig forraljuk, míg az alkohol ki nem forr belőle. Ezután hagyjuk kihűlni.

A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ha szépen elkeveredett, hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet is. Ezután beleforgatjuk a felaprított csokoládét és a kisebb darabokra vágott aszalt szilvát. Muffinsütő formába adagoljuk a masszát, majd 170 fokos sütőbe rakjuk. Szép pirosra sütjük, körülbelül 25 perc alatt. Ha nem szilikonos formát használunk, akkor természetesen vajazzuk ki! Miután megsült, kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.

A mázhoz kimérünk 20 dkg porcukrot, és elkezdjük kikeverni a forralt borral. Annyit adunk hozzá apránként, hogy sűrű, fényes mázat kapjunk. ezzel díszítjük a süteményeket.

A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.