Hozzávalók
A forralt borhoz:
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 tk. Horváth Rozi forralt bor instant fűszeres ízesítő
- 20 dkg porcukor
A tésztához:
- 50 g fekete csokoládé
- 170 g vaj
- 150 g cukor
- 3 db tojás
- 180 g liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. vaníliás cukor
- 1 maréknyi aszalt szilva
Elkészítés
Elsőként a forralt bort készítjük el. A borhoz adjuk a fűszerkeveréket, majd addig forraljuk, míg az alkohol ki nem forr belőle. Ezután hagyjuk kihűlni.
A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ha szépen elkeveredett, hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet is. Ezután beleforgatjuk a felaprított csokoládét és a kisebb darabokra vágott aszalt szilvát. Muffinsütő formába adagoljuk a masszát, majd 170 fokos sütőbe rakjuk. Szép pirosra sütjük, körülbelül 25 perc alatt. Ha nem szilikonos formát használunk, akkor természetesen vajazzuk ki! Miután megsült, kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
A mázhoz kimérünk 20 dkg porcukrot, és elkezdjük kikeverni a forralt borral. Annyit adunk hozzá apránként, hogy sűrű, fényes mázat kapjunk. ezzel díszítjük a süteményeket.
A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.
Ajánljuk még: