Az édesség egy durum- és tökmaglisztes tésztával, cukormentes, kókusztejszínes fehércsokis krémmel töltött álomsütim.
Hozzávalók:
2 db 3 tojásos tökmaglisztes piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál eritrit
- 4 evőkanál tökmagliszt
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 4 csipet só
1 db sima durumlisztes piskótához
- 3 tojás
- 3 evőkanál eritrit
- 3 evőkanál durumliszt
- 2 csipet só
A krémhez:
- 7 db tojássárgája
- 7 evőkanál keményítő
- 600 ml növényi tej
- 1 vanília magja (vagy vaníliás xylit cukor) felfőzni, persze helyettesíthető 2 csomag vaníliás pudingporral is a tojás-keményítő kombó
- 2 tábla cukormentes fehér csokoládé.
- 200 ml kókusztejszín
- 100 g vaj
- kb. 150 g eritrit
Elkészítés:
A szokásos módon felfőzőm a tojást, a növényi tejet és a vaníliát. A 100g vajat kihabosítom a cukorhelyettesítővel. A fehér csokit 1 sor kivételével felolvasztom a kókusztejszínben.
Ha kihűlt a főzött krém, összekeverem mind a hármat.
Hűtőben hagyom egy órát állni, hogy a csoki visszakeményedjen. Újból habosítom és megtöltöm a három lapot, hogy a sima lisztes kerüljön középre. Bevonom a tortát kívülről is, az oldalát tökmagliszttel, a tetejére a maradék egy sor csokit ráreszelve díszítem.
Ha még intenzívebb fehér csokis ízt szeretnék elérni, akkor felolvasztok egy tábla fehér csokit kevés vajjal és azzal vonom be a torta tetejét.
Az egy.hu születésnapjára beérkezett tortareceptek közül a Borbás Marcsi által kiválasztott nyertes süteményeket ITT TALÁLJÁTOK.
Ajánljuk még: