Epres-körtés tejpite

Gasztro

Epres-körtés tejpite

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg liszt
  • 20 dkg eper
  • 2 db körte
  • 1 ek vaj 
Tovább olvasok

Elkészítés:

A tojást habosra felverjük 13 dkg cukorral. Hozzáöntjük a tejet, adunk hozzá egy csipet sót, majd a vaníliás cukrot és a lisztet is elkeverjük benne. Az epret és a körtét felvágjuk kisebb szeletekre. Egy sütőformát kikenünk vajjal, majd úgy tesszük bele a gyümölcsöket, hogy mindenhova jusson. Megszórjuk őket egy evőkanál cukorral is. Végül ráöntjük a tejes keveréket, majd 180 fokon sütjük 40-45 percig.

Így készíthetitek el:

Ajánljuk még:

Millió gyümölcs kínálja magát – készítsünk jeges teát!

Rekordmeleg napokat élünk, és ahogyan az előrejelzéseket nézem, ez nem is lesz sokkal másként július teljes hónapjában. Az ilyen száraz, forró napokon kiemelten fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, ám az erre legalkalmasabb tiszta víz mellett olyan frissítő italokkal is változatossá tehetjük napjainkat, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ezúttal házi jegestea receptekkel igyekszünk feldobni a nyarat – érdemes kipróbálni őket.