Hozzávalók:
- gyümölcsök ízlés szerint vegyesen: alma, mangó
- cukor ízlés szerint
- vágott mandula
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt (10 dkg hagyományos és 5 dkg mandulaliszt is lehet)
- a sütőedények kikenéséhez vaj
Elkészítés:
A gyümölcsöket felaprítjuk, és lecukrozzuk, hogy engedjenek egy kis levet. Közben a tészta hozzávalóit lazán összegyúrjuk. Nem kell kidolgozni a tésztát, elég csak morzsalékosra összekeverni.
A poharakat vagy a sütőtepsit alaposan kivajazzuk, majd szórunk bele egy kis vágott mandulát.
Ezután ráhalmozzuk a gyümölcsöket a kiengedett levükkel együtt. Ha nem elég szaftosak a gyümölcsök, akkor adjunk hozzájuk egy kis lekvárt vagy befőttet is. Fontos, hogy a legalsó, gyümölcsös réteg mindig szaftos, leves legyen, úgy lesz igazán finom ez a sütemény. A legtetejére rámorzsoljuk a tésztát.
Végül 180 fokos sütőbe tesszük, és mikor a morzsa szépen megpirul, a gyümölcsök szaftja pedig bugyogva sül, akkor készen is vagyunk!
Tipp: A receptet akármilyen friss vagy fagyasztott gyümölccsel, de akár befőttel is elkészíthetitek!