Elronthatatlan morzsasüti pohárdesszertként

Gasztro

Elronthatatlan morzsasüti pohárdesszertként

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • gyümölcsök ízlés szerint vegyesen: alma, mangó
  • cukor ízlés szerint
  • vágott mandula

A tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt (10 dkg hagyományos és 5 dkg mandulaliszt is lehet)
  • a sütőedények kikenéséhez vaj

Elkészítés:

A gyümölcsöket felaprítjuk, és lecukrozzuk, hogy engedjenek egy kis levet. Közben a tészta hozzávalóit lazán összegyúrjuk. Nem kell kidolgozni a tésztát, elég csak morzsalékosra összekeverni.  

A poharakat vagy a sütőtepsit alaposan kivajazzuk, majd szórunk bele egy kis vágott mandulát.

Ezután ráhalmozzuk a gyümölcsöket a kiengedett levükkel együtt. Ha nem elég szaftosak a gyümölcsök, akkor adjunk hozzájuk egy kis lekvárt vagy befőttet is. Fontos, hogy a legalsó, gyümölcsös réteg mindig szaftos, leves legyen, úgy lesz igazán finom ez a sütemény. A legtetejére rámorzsoljuk a tésztát.

Végül 180 fokos sütőbe tesszük, és mikor a morzsa szépen megpirul, a gyümölcsök szaftja pedig bugyogva sül, akkor készen is vagyunk!

Tipp: A receptet akármilyen friss vagy fagyasztott gyümölccsel, de akár befőttel is elkészíthetitek!