Hozzávalók
- 12 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 1 biocitrom reszelt héja
- vanília egy vaníliarúd belsejéből
Elkészítés
Dolgozzuk össze egy tálban a vajat, a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Géppel keverjük össze, habosítás mellett adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Lassan adagolva öntsük hozzá a tejet.
A masszát osszuk szét a muffinformákban úgy, hogy ne legyenek teljesen tele, hiszen sütés közben még kelni fog a muffin. Nyomkodjunk mindegyik közepébe egy magozott cseresznyét. 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Tipp: tálalhatjuk egy finom málnás-mentás granitával. Nézd meg egyperces videónkat, hogy készítsd el ezeket, de leírva ITT is megtalálod a granita receptjét!
Ajánljuk még: