Egyszerű cseresznyés muffin

Gasztro

Egyszerű cseresznyés muffin

Egy finom cseresznyés muffin mindenkit felvidít!

Hozzávalók 

  • 12 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • vanília egy vaníliarúd belsejéből

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Dolgozzuk össze egy tálban a vajat, a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Géppel keverjük össze, habosítás mellett adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Lassan adagolva öntsük hozzá a tejet.

A masszát osszuk szét a muffinformákban úgy, hogy ne legyenek teljesen tele, hiszen sütés közben még kelni fog a muffin. Nyomkodjunk mindegyik közepébe egy magozott cseresznyét. 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

Tipp: tálalhatjuk egy finom málnás-mentás granitával. Nézd meg egyperces videónkat, hogy készítsd el ezeket, de leírva ITT is megtalálod a granita receptjét!

Ajánljuk még:

A világosság ünnepe – a karácsony története

A történészek szerint már a harmadik század környékén ünnepelték a karácsonyt, méghozzá a Római Birodalomban. Ekkor még semmi köze nem volt a szent ünnepnek Jézus születéséhez, egy teljesen más „születésnap” adta az esemény jelentőségét: akkoriban ugyanis december 25-én tartották a Nap születésnapját. A történelem ismerői szerint a karácsonyi ünnepkör később azért került erre a napra, mert Jézus a keresztények szerint maga a világosság – így gyakorlatilag a pogány és keresztény ünnepkör összekapcsolódott.