Gasztro

Diétás langalló – a csodapizza

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg karfiol, csak a rózsa
  • 3 db tojás
  • 5 dkg zsírszegény reszelt sajt
  • bazsalikom
  • bors

Feltét:

  • kolbász
  • sajt
  • tejföl
  • rukkola vagy madársaláta

Elkészítés

Az alaposan megmosott karfiolvirágokat, almareszelőn lereszeljük. (A durvább szárait én most félretettem egy zöldségleveshez.) Össze lehet darálni aprítógéppel is, de még darabos maradjon, ne legyen nagyon pépes!

Terítsük bele az aprítékot egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 130 fokos sütőben kicsit szárítsuk meg. Ez kb. 15 perc. Amíg szárítjuk a reszelt karfiolt, addig válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a három sárgáját is, és jól keverjük össze. Miután a karfiol langyosra hült, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd jöhetnek a fűszerek és a reszelt sajt is. Végül egy vékonyan kiolajozott tűzálló edénybe terítjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ez kb. 15-20 percet vesz igénybe.

Amikor már úgy látjuk, hogy majdnem elkészült, akkor pakoljunk a tetejére vékony kolbászkarikákat és sajtokat, de akár kéksajtot és sonkát is használhatunk. Amikor a feltét is megpirult, akkor tálaljuk light tejföllel, vagy rukkolával, esetleg madársalátával, ahogyan én tettem most.

Óriási élmény, hogy olyan ember is jóízűen ette, aki utálja a karfiolt...vagyis, utálta eddig! Mert most észre sem vette, hogy azt eszi...

Miért a karfiol? Itt olvashatod!