Darázsfészek

Gasztro

Darázsfészek

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • kb. 2 dl tej
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • reszelt citromhéj

A kenéshez

  • 10 dkg puha vaj
  • 2 ek cukor (ízlés szerint)
  • vanília
  • citromhéj

A locsoláshoz:

  • 2 dl tejszín
  • 1 ek porcukor

Elkészítés:

A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk. Az élesztőt 1,5 dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk. Ezután ezt is a liszthez adjuk. Közben hozzáadunk még egy dl tejet, egy csipet sót, és még egy egész tojást is.

Ha kidolgoztuk a tésztát, langyos helyen hagyjuk duplájára kelni.

Ha megkelt, óvatosan átdolgozzuk, és kinyújtjuk egy lisztezett deszkán. A felületét megkenjük a cukorral, vaníliával és citromhéjjal kikevert vajjal. Ezután ügyesen feltekerjük, majd feldaraboljuk. Kb. 2 cm széles csigákat vágunk, majd egy kivajazott sütőedénybe tesszük őket egymás mellé. Amíg a sütőnk felmelegszik 180 fokra, addig hagyjuk még kelni. Ezután betesszük sülni. 20 perc múlva meglocsoljuk a tejszín felével, majd újabb 10 perc elteltével a maradék tejszínt is rálocsoljuk. Szép aranybarnára sütjük.

Ajánljuk még:

LUSSEKATTER: A SVÉDEK FÉNYESSÉGES ÉS FENSÉGES KEDVENCE
A NÉMET KALÁCS, AMI BEARANYOZZA AZ ÜNNEPET
SZENTESI BARÁTFÜLE