Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 14 dkg frissen darált porcukor
- 12,5 dkg liszt
- bio citrom- vagy narancshéj
Ezt a süteményt csak kézzel érdemes elkészíteni, akkor lesz igazán jó a végeredmény. Elsőként két darab M-es méretű tojást feltörünk, és a frissen ledarált porcukorral fél órán át keverjük egy fakanállal. Ha már könnyű, habos a masszánk, akkor hozzáadjuk a lisztet, és azzal is keverjük további fél órán át.
Ha letelt az idő, egy sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat adagolunk a tésztából, reszelünk rájuk a citrom vagy a narancs héjából, majd egy egész éjszakát hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten.
Másnap tehetjük be a sütőbe alacsony hőfokon (kb. 140-150 fokon). Amikor elkezd aranyszínű lenni a kis pogácsák széle, akkor kivesszük és hagyjuk őket kihűlni.
Ajánljuk még: