Cukorpogácsa

Gasztro

Cukorpogácsa

Macerás elkészíteni, ugyanis kézzel kell kavarni, fakanállal, kétszer fél órán át. De nagyon megéri! Akik szeretik a különböző, felvert habokat, ezt is imádni fogják! Rakjuk be a kedvenc sorozatunkat, és hajrá!

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 14 dkg frissen darált porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • bio citrom- vagy narancshéj
Tovább olvasok

Ezt a süteményt csak kézzel érdemes elkészíteni, akkor lesz igazán jó a végeredmény. Elsőként két darab M-es méretű tojást feltörünk, és a frissen ledarált porcukorral fél órán át keverjük egy fakanállal. Ha már könnyű, habos a masszánk, akkor hozzáadjuk a lisztet, és azzal is keverjük további fél órán át.

Ha letelt az idő, egy sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat adagolunk a tésztából, reszelünk rájuk a citrom vagy a narancs héjából, majd egy egész éjszakát hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten.
Másnap tehetjük be a sütőbe alacsony hőfokon (kb. 140-150 fokon). Amikor elkezd aranyszínű lenni a kis pogácsák széle, akkor kivesszük és hagyjuk őket kihűlni.

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.