Gasztro

Cukkinis-paradicsomos penne

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg penne
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 közepes cukkini
  • 1 ek tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
Tovább olvasok

Elkészítés:

Forraljunk vizet, és körülbelül fél percre tegyük bele a paradicsomokat. Ezután szedjük ki őket, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ha már tudunk velük dolgozni, akkor ejtsünk apró vágást a héjukon, és hámozzuk meg őket.

Vágjuk apró hasábokra a cukkinit, és alaposan pirítsuk meg az egészet olívaolajon. Ha készen van, szedjük ki a serpenyőből. Vágjuk apró darabokra a meghámozott paradicsomokat, a maradék olívaolajon futtassuk meg a felszeletelt fokhagymát, és amikor elkezdene pirulni, tegyük hozzá a paradicsomot is. Addig főzzük, amíg a leve be nem sűrűsödik, de maradhatnak benne nagyobb darabok.

Fűszerezzük friss bazsalikommal, de hagyjunk a csokorból a tálaláshoz is! Keverjük a mártásba a tejfölt, és sózzuk meg. Főzzük meg a tésztát, és ha készen van, a levéből tegyünk át a mártásba egy merőkanállal. Adjuk hozzá a cukkinit is, majd a tésztát, majd rövid ideig forraljuk össze az egészet. Tálaljuk friss bazsalikommal.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.