Cukkinis-paradicsomos penne

Gasztro

Cukkinis-paradicsomos penne

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg penne
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 közepes cukkini
  • 1 ek tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
Tovább olvasok

Elkészítés:

Forraljunk vizet, és körülbelül fél percre tegyük bele a paradicsomokat. Ezután szedjük ki őket, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ha már tudunk velük dolgozni, akkor ejtsünk apró vágást a héjukon, és hámozzuk meg őket.

Vágjuk apró hasábokra a cukkinit, és alaposan pirítsuk meg az egészet olívaolajon. Ha készen van, szedjük ki a serpenyőből. Vágjuk apró darabokra a meghámozott paradicsomokat, a maradék olívaolajon futtassuk meg a felszeletelt fokhagymát, és amikor elkezdene pirulni, tegyük hozzá a paradicsomot is. Addig főzzük, amíg a leve be nem sűrűsödik, de maradhatnak benne nagyobb darabok.

Fűszerezzük friss bazsalikommal, de hagyjunk a csokorból a tálaláshoz is! Keverjük a mártásba a tejfölt, és sózzuk meg. Főzzük meg a tésztát, és ha készen van, a levéből tegyünk át a mártásba egy merőkanállal. Adjuk hozzá a cukkinit is, majd a tésztát, majd rövid ideig forraljuk össze az egészet. Tálaljuk friss bazsalikommal.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Pacalleves klasszikusan – akár másnaposság ellen is

Sokáig az egyszerű, klasszikus vidéki konyha étele volt a pacal, aztán bekúszott a kávéházakba, a kisvendéglőkbe, de teret nyert főúri és fejedelmi asztalokon is. A szocialista időkben olykor csak pult alól, a kiváltságosoknak volt szerencséjük az alapanyaghoz, a marhagyomorhoz, amit aztán órákon át kellett mosni, tisztítani, előfőzni, konyhakésszé tenni. A legjobb pacalpörkölt és pacalleves-lelőhelyek címei szájról-szájra jártak. Aztán eljött az idő, amikor a pacal kultuszétellé vált, trendi lett pacalt enni. Aki pedig pacalkedvelő, az mit sem tud a pacal eme hullámzó karrierjéről. Csak megfőzi, megeszi, mert szereti.

 

Már követem az oldalt

X