Hozzávalók:
- 20 dkg penne
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 közepes cukkini
- 1 ek tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom
- só
Elkészítés:
Forraljunk vizet, és körülbelül fél percre tegyük bele a paradicsomokat. Ezután szedjük ki őket, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ha már tudunk velük dolgozni, akkor ejtsünk apró vágást a héjukon, és hámozzuk meg őket.
Vágjuk apró hasábokra a cukkinit, és alaposan pirítsuk meg az egészet olívaolajon. Ha készen van, szedjük ki a serpenyőből. Vágjuk apró darabokra a meghámozott paradicsomokat, a maradék olívaolajon futtassuk meg a felszeletelt fokhagymát, és amikor elkezdene pirulni, tegyük hozzá a paradicsomot is. Addig főzzük, amíg a leve be nem sűrűsödik, de maradhatnak benne nagyobb darabok.
Fűszerezzük friss bazsalikommal, de hagyjunk a csokorból a tálaláshoz is! Keverjük a mártásba a tejfölt, és sózzuk meg. Főzzük meg a tésztát, és ha készen van, a levéből tegyünk át a mártásba egy merőkanállal. Adjuk hozzá a cukkinit is, majd a tésztát, majd rövid ideig forraljuk össze az egészet. Tálaljuk friss bazsalikommal.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: