Hozzávalók
- 1 kg törökmogyoró
- 10-12 ek mogyoróolaj
- 4 csipet só
- 4 ek porcukor
- 13 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kg tejcsokoládé
- 1 kg étcsokoládé
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mogyorót sütőlapra tesszük, és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketedni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Amikor már érezzük az illatát, akkor jó. Kivesszük, majd konyharuhával ledörzsöljük a barna héját. Ha kicsit marad rajta, nem baj, attól még nagyon finom lesz.
A mogyorót késes robotgépben vagy turmixban lágy vaj állagúra őröljük. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a kakaót, és az olajat, és további 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább finomodjon, és a cukor teljesen feloldódjon.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és a mogyorós keverékhez adjuk. A géppel alaposan összedolgozzuk. Végül üvegekbe töltjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Kicsit besűrűsödik, de nem szabad hűteni, mert akkor teljesen megkeményedik és élvezhetetlen lesz.
Tökéletes süteményekhez, buktákhoz – de csak úgy, magában is!
Ajánljuk még: