Csokoládés mogyorókrém házilag

Gasztro

Csokoládés mogyorókrém házilag

Csupa természetes alapanyagból!

Hozzávalók

  • 1 kg törökmogyoró
  • 10-12 ek mogyoróolaj
  • 4 csipet só
  • 4 ek porcukor
  • 13 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kg tejcsokoládé
  • 1 kg étcsokoládé

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mogyorót sütőlapra tesszük, és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketedni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Amikor már érezzük az illatát, akkor jó. Kivesszük, majd konyharuhával ledörzsöljük a barna héját. Ha kicsit marad rajta, nem baj, attól még nagyon finom lesz.

A mogyorót késes robotgépben vagy turmixban lágy vaj állagúra őröljük. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a kakaót, és az olajat, és további 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább finomodjon, és a cukor teljesen feloldódjon.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és a mogyorós keverékhez adjuk. A géppel alaposan összedolgozzuk. Végül üvegekbe töltjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Kicsit besűrűsödik, de nem szabad hűteni, mert akkor teljesen megkeményedik és élvezhetetlen lesz.

Tökéletes süteményekhez, buktákhoz – de csak úgy, magában is!

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.