Hozzávalók:
A krémhez:
- 1,3 dl tejszín
- 1,5 dkg méz
- fahéj
- szegfűszeg
- szerecsendió
- kardamom
- csillagánizs
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 5,5 dkg puha vaj
Az összeállításhoz:
- vajas leveles tészta
- 10 dkg olvasztott vaj
- mandula, tökmag vagy pisztácia
- porcukor
Elkészítés:
A tejszínt elkezdjük felmelegíteni. Közben hozzáadjuk a fűszereket. Érdemes gazdagon fűszerezni, hogy a csokoládé ne nyomja el a fűszerek ízét. Ha a tejszín felforrt, átszűrjük, és ráöntjük a feldarabolt csokoládéra. Az egészet egyneműre turmixoljuk botmixerrel. Közben hozzáadjuk a vajat is. Ezután hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztából különböző méretű csillagokat szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk ezeket. Mindegyiknek a felületét lekenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk szeletelt mandulával vagy más olajos maggal. Ezután a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Ha a leveles tészta megemelkedett, akkor sütőpapírral lefedjük, és egy ráccsal lesúlyozzuk, hogy egyenletes legyen a csillagok felülete. Körülbelül 15-18 perc alatt sül készre.
Ha minden kihűlt, összeállítjuk a süteményt. A csillagokból „karácsonyfát” építünk, a csokoládékrémmel összeragasztva őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.