Csokoládés csillagtorony

Gasztro

Csokoládés csillagtorony

Harrer-Abosi Beatrix receptje

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 1,3 dl tejszín
  • 1,5 dkg méz
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • szerecsendió
  • kardamom
  • csillagánizs
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5,5 dkg puha vaj

Az összeállításhoz:

  • vajas leveles tészta
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • mandula, tökmag vagy pisztácia
  • porcukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tejszínt elkezdjük felmelegíteni. Közben hozzáadjuk a fűszereket. Érdemes gazdagon fűszerezni, hogy a csokoládé ne nyomja el a fűszerek ízét. Ha a tejszín felforrt, átszűrjük, és ráöntjük a feldarabolt csokoládéra. Az egészet egyneműre turmixoljuk botmixerrel. Közben hozzáadjuk a vajat is. Ezután hagyjuk kihűlni.

A leveles tésztából különböző méretű csillagokat szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk ezeket. Mindegyiknek a felületét lekenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk szeletelt mandulával vagy más olajos maggal. Ezután a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Ha a leveles tészta megemelkedett, akkor sütőpapírral lefedjük, és egy ráccsal lesúlyozzuk, hogy egyenletes legyen a csillagok felülete. Körülbelül 15-18 perc alatt sül készre.

Ha minden kihűlt, összeállítjuk a süteményt. A csillagokból „karácsonyfát” építünk, a csokoládékrémmel összeragasztva őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.