Csokoládés cseresznyelekvár

Gasztro

Csokoládés cseresznyelekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 0,5 kg málna
  • 1 doboz 3:1 Koronás Befőzőcukor (0,5 kg)
  • 10 dkg 80 %-os étcsokoládé

 

csokolades-cseresznyelekvar-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A cseresznyét alaposan megmossuk és kimagozzuk. Ezután egy vastag aljú lábasban feltesszük főni, és hozzáadjuk a málnát is. Ha nincs málnánk, készülhet csak cseresznyéből. Jöhet hozzá a befőzőcukor is. Olyan állagúra főzzük ezt a lekvárt, amilyenre szeretnénk. Ha darabosan szeretjük, akkor rövidebb ideig kell a tűzön tartani. Ha teljesen sima állagot szeretnénk, akkor a végén át is lehet turmixolni.

Ha a gyümölcs levet engedett, és szép sűrűre összefőtt, akkor beletesszük a feldarabolt csokoládét is. Ha elolvadt, akkor azonnal, még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük a lekvárt. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni, hűvös helyen tároljuk. 

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.