Gasztro

Csirkecomb zöldségraguban

Borbás Marcsi receptje

A zöldség és a hús a legtökéletesebb párosítás egy diéta esetén: van benne szinte minden, amire szüksége van a szervezetnek; például fehérje és vitaminok, emellé pedig nagyon finom is! A mai gyors vacsoratippem tehát egy csirkecomb, sok-sok zöldséggel!

Hozzávalók (1 főre)

  • 1 db csirkecomb
  • 1 db sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 marék vékonyra vágott kelkáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Kakukkfű
  • Só, bors

Elkészítés

Néhány csepp olajban megpirítjuk a besózott csirkecombot. A pirítást a bőrös felével kezdjük, hogy a felesleges zsiradék ki tudjon sülni belőle. Amikor már minden oldala piros, akkor rászórjuk a vékony csíkokra vágott, besózott zöldségeket és egy kis kakukkfüvet. Amennyiben van hús- vagy zöldséglevesünk, akkor azt, ha nincs, akkor 1-2 deciliter vizet öntsünk alá, majd fedjük le. Addig dinszteljük a ragut, amíg a hús át nem puhul. Ez egy kisebb comb esetébe az átpirítást követően kb. tizenöt perc.

A raguba lehet bele tenni bármilyen zöldséget, ami otthon van; zellert, fehérrépát, fodroskelt stb. Tálalásnál szórjuk meg az egészet frissen őrölt borssal, és forrón fogyasszuk!

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.