A zöldség és a hús a legtökéletesebb párosítás egy diéta esetén: van benne szinte minden, amire szüksége van a szervezetnek; például fehérje és vitaminok, emellé pedig nagyon finom is! A mai gyors vacsoratippem tehát egy csirkecomb, sok-sok zöldséggel!
Hozzávalók (1 főre)
- 1 db csirkecomb
- 1 db sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 marék vékonyra vágott kelkáposzta
- 1 gerezd fokhagyma
- Kakukkfű
- Só, bors
Elkészítés
Néhány csepp olajban megpirítjuk a besózott csirkecombot. A pirítást a bőrös felével kezdjük, hogy a felesleges zsiradék ki tudjon sülni belőle. Amikor már minden oldala piros, akkor rászórjuk a vékony csíkokra vágott, besózott zöldségeket és egy kis kakukkfüvet. Amennyiben van hús- vagy zöldséglevesünk, akkor azt, ha nincs, akkor 1-2 deciliter vizet öntsünk alá, majd fedjük le. Addig dinszteljük a ragut, amíg a hús át nem puhul. Ez egy kisebb comb esetébe az átpirítást követően kb. tizenöt perc.
A raguba lehet bele tenni bármilyen zöldséget, ami otthon van; zellert, fehérrépát, fodroskelt stb. Tálalásnál szórjuk meg az egészet frissen őrölt borssal, és forrón fogyasszuk!
Ajánljuk még: