Csípős csirkecombok

Gasztro

Csípős csirkecombok

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 db csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • chili paprika ízlés szerint
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • színes bors
  • őrölt csípős paprika

Elkészítés

Elsőként készítünk egy száraz pácot: fokhagymát, színes borsot, őrölt csípős paprikát és szeletelt chilipaprikát összetörünk mozsárban, majd teszünk hozzá sót is. Az őrleménnyel bedörzsöljük a combokat, és hagyjuk őket állni egy órán át.

Ezután egy kicsit megpirítjuk a csirkecombokat egy serpenyőben, kevés olajon. Egy tepisbe aprítsuk bele a vöröshagymát, tegyünk bele fokhagymát, félbe vágott paradicsomot és szeletelt  chili paprikát. Rakjuk erre a keverékre a csirkecombokat, és locsoljuk meg a serpenyőben maradt olajjal. Öntsük alá a fehérbort. 180 fokos sütőben 40 perc alatt süssük pirosra. 

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!