Hozzávalók
- 5 db csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg paradicsom
- chili paprika ízlés szerint
- 1,5 dl fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- színes bors
- őrölt csípős paprika
- só
Elkészítés
Elsőként készítünk egy száraz pácot: fokhagymát, színes borsot, őrölt csípős paprikát és szeletelt chilipaprikát összetörünk mozsárban, majd teszünk hozzá sót is. Az őrleménnyel bedörzsöljük a combokat, és hagyjuk őket állni egy órán át.
Ezután egy kicsit megpirítjuk a csirkecombokat egy serpenyőben, kevés olajon. Egy tepisbe aprítsuk bele a vöröshagymát, tegyünk bele fokhagymát, félbe vágott paradicsomot és szeletelt chili paprikát. Rakjuk erre a keverékre a csirkecombokat, és locsoljuk meg a serpenyőben maradt olajjal. Öntsük alá a fehérbort. 180 fokos sütőben 40 perc alatt süssük pirosra.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: