Hozzávalók
- 1 kg cseresznye (magozott vagy egész)
- 3 dl száraz vörösbor
- 3 dl tejszín
- 1 citrom leve
- kevés reszelt citromhéj
- szegfűszeg, ízlés szerint
- fahéj
- kristálycukor
- 2 evőkanál liszt
- csipet só
Elkészítés:
Fél liter vízből a fűszerekkel és (ízlés szerint) néhány kanál cukorral alaplevet főzünk. A szegfűszeget és a fahéjat egészben vagy őrölt formában is beletehetjük – utóbbi esetében a levet mikor elkészül, szűrük le! Ezt az alaplevet hígítjuk körülbelül 1 liter vízzel. Ezután beletesszük a cseresznyét és 10 perc alatt puhára főzzük. Ügyeljünk rá, hogy lehetőleg a gyümölcs ne főjön szét!
Hozzáadjuk a vörösbort, és csak egyet forralunk a keveréken, majd a tejszínből és a lisztből csomómentesre kikevert habarást adunk a leveshez. Pár percig forraljuk, és már el is készült.
Fogyaszthatjuk melegen, de lehűtve is kellemes frissítő a nyári melegben.
Ajánljuk még: