Cseresznyeleves

Gasztro

Cseresznyeleves

A cseresznyeleves hidegen, melegen és mindenhogyan is jó!

Hozzávalók

  • 1 kg cseresznye (magozott vagy egész)
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 3 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • kevés reszelt citromhéj
  • szegfűszeg, ízlés szerint
  • fahéj
  • kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • csipet só

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Fél liter vízből a fűszerekkel és (ízlés szerint) néhány kanál cukorral alaplevet főzünk. A szegfűszeget és a fahéjat egészben vagy őrölt formában is beletehetjük – utóbbi esetében a levet mikor elkészül, szűrük le! Ezt az alaplevet hígítjuk körülbelül 1 liter vízzel. Ezután beletesszük a cseresznyét és 10 perc alatt puhára főzzük. Ügyeljünk rá, hogy lehetőleg a gyümölcs ne főjön szét!

Hozzáadjuk a vörösbort, és csak egyet forralunk a keveréken, majd a tejszínből és a lisztből csomómentesre kikevert habarást adunk a leveshez. Pár percig forraljuk, és már el is készült.

Fogyaszthatjuk melegen, de lehűtve is kellemes frissítő a nyári melegben.

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.