
Hozzávalók
A céklasalátához:
- 2 db cékla
 - 3 szem körte
 - 3-4 levél fodroskel,
 - 3-4 levél toszkán kel
 - 2-3 levél radicchio
 - 8-10 céklalevél, vadsóska vagy vörös mángold
 - 3 ek olívaolaj
 - 3-4 zsenge mogyoróhagyma
 - 2 ek körte-levendula balzsamecet
 - só, bors
 
A lepényhez:
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
 - kb. 2,5 dl meleg víz
 - 110 ml semleges ízű olaj
 - 1 tk só
 - 1 tk római kömény
 
Elkészítés
A teljes kiőrlésű lepényhez a lisztet, a sót és az olajat alaposan összegyúrjuk, kisebb adagonként hozzáadjuk a vizet. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy rugalmas, jól kezelhető tésztánk legyen. Ezután további 4-5 percig gyúrjuk, majd kisebb gombócokat formálunk belőle, folpackkal letakarjuk őket, és 30-40 percet pihentetjük. Ebből az adagból 12 lepény lesz.
A gombócokat aztán egyenként kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra, és forró serpenyőben olaj nélkül azonnal kisütjük. Oldalanként kb. 1-1 perc szükséges hozzá, hogy elkészüljenek. Azonnal, melegen tálaljuk őket a salátával.
A céklát uborkagyaluval vékonyra szeleteljük, majd a karikákat egy nagyobb méretű, csinos tálra helyezzük körkörösen egymás mellé.
A körtéket héjastól feldaraboljuk, és a zöldségekkel egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, az ecetet és a hagymát, majd az egészet a céklára halmozzuk. Tengeri sóval megszórjuk, és azonnal tálaljuk.













