Gasztro

Burgonyatekercs babos mártogatóssal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5-6 nagy szem burgonya

A sütéshez: 1,5 liter olaj

A mártogatóshoz:

  • 40 dkg főtt bab
  • 2 ek. tahini
  • frissen őrölt bors
  • fűszerpaprika

 

A burgonyát hosszában vékonyra legyaluljuk, majd 8-10 percre hideg vízbe áztatjuk. Ezután kettesével összetekerjük a szeleteket, és középen egy fogvájóval megtűzzük. Közepesen forró olajban világosbarnára, ropogósra sütjük.

A mártogatóshoz a főtt babot krémesre kikeverjük. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és két kanál tahinivel is. Őrölt pirospaprikával megszórjuk, és a kisült burgonyával tálaljuk.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.