BBQ sertéscsászár batátapürével és amerikai káposztasalátával

Gasztro

BBQ sertéscsászár batátapürével és amerikai káposztasalátával

Kállai Csaba receptje.

Hozzávalók:

  • 1 kg császárhús
  • 2 ek mustár

Fűszerkeverék:

  • koriander
  • cukor
  • só, paprika
  • fokhagymapor
  • vöröshagymapor
  • fekete bors
  • chili
  • 1 ek méz
  • 1,5 dl almaecet
  • 1,5 dl almalé

Batátapüré:

  • 1 kg batáta
  • 0,5 dl tejszín
  • 5 dkg vaj

Amerikai káposztasaláta (coleslaw):

  • 80 dkg káposzta
  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 ek almaecet
  • cukor ízlés szerint
  • 3-4 ek majonéz
  • 0,5 dl tejszín

 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A sertéscsászárt feldaraboljuk, megsózzuk, majd a mustár segítségével alaposan beledolgozzuk a fűszerkeveréket.
Ezután 140 fokra betesszük a sütő rácsára sülni. Körülbelül egy óra elteltével a húsokat beletesszük egy fedeles sütőedénybe, adunk a húshoz egy evőkanál mézet, illetve ráöntjük az almaecet és almalé keverékét. Így sütjük addig, amíg teljesen meg nem puhul.

A batátapüréhez a zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. Ezután pürésítjük, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és szükség szerinti mennyiségben a sót.

A salátához a káposztát nagyon vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk, a répát lereszeljük. Ezután az egészet lesózzuk, majd hagyjuk, hogy a káposzta kiengedje a levét. Ha ez megtörtént, alaposan kicsavarjuk. Ízesítjük sóval, cukorral és almaecettel, belekeverjük a majonézt, majd tejszínnel krémesítjük.

Ha jó téli káposztából csináljuk – tehát nem friss káposztával –, jó két napig eláll, érik a salátánk, és egyre finomabb lesz!