Hozzávalók:
- 1 kg császárhús
- 2 ek mustár
Fűszerkeverék:
- koriander
- cukor
- só, paprika
- fokhagymapor
- vöröshagymapor
- fekete bors
- chili
- 1 ek méz
- 1,5 dl almaecet
- 1,5 dl almalé
Batátapüré:
- 1 kg batáta
- 0,5 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- só
Amerikai káposztasaláta (coleslaw):
- 80 dkg káposzta
- 15 dkg sárgarépa
- só
- 2 ek almaecet
- cukor ízlés szerint
- 3-4 ek majonéz
- 0,5 dl tejszín
Elkészítés:
A sertéscsászárt feldaraboljuk, megsózzuk, majd a mustár segítségével alaposan beledolgozzuk a fűszerkeveréket.
Ezután 140 fokra betesszük a sütő rácsára sülni. Körülbelül egy óra elteltével a húsokat beletesszük egy fedeles sütőedénybe, adunk a húshoz egy evőkanál mézet, illetve ráöntjük az almaecet és almalé keverékét. Így sütjük addig, amíg teljesen meg nem puhul.
A batátapüréhez a zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. Ezután pürésítjük, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és szükség szerinti mennyiségben a sót.
A salátához a káposztát nagyon vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk, a répát lereszeljük. Ezután az egészet lesózzuk, majd hagyjuk, hogy a káposzta kiengedje a levét. Ha ez megtörtént, alaposan kicsavarjuk. Ízesítjük sóval, cukorral és almaecettel, belekeverjük a majonézt, majd tejszínnel krémesítjük.
Ha jó téli káposztából csináljuk – tehát nem friss káposztával –, jó két napig eláll, érik a salátánk, és egyre finomabb lesz!
Ajánljuk még: