Hozzávalók
- 50 dkg sertéslapocka
- 1 ek. sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. fűszerpaprika
- 1 ek. Univer Piros Arany
- Univer Erős Pista ízlés szerint
- 3-4 babérlevél
- frissen őrölt bors
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 25 dkg csiperke
- 2 dl zsíros tejföl
- 1 ek. liszt
- friss petrezselyem
- só
Elkészítés
A vöröshagymát finomra vágjuk, majd lassú tűznél elkezdjük dinsztelni a zsíron. A fokhagymát karikára vágjuk, majd ezt is az edénybe tesszük. Egy percig pirítjuk, közben meg is sózzuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Ha kifehéredett minden darab, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd azonnal felöntjük hideg vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, borssal, Piros Arannyal.
Ha a hús félig megfőtt, a levesbe rakjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és fehérrépát. A gombát megmossuk, nagyobb cikkekre vágjuk, majd ezt is az ételhez adjuk. Ha minden megfőtt, elkészítjük a habarást. A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd egy-két merőkanálnyi levessel kiegyenlítjük a hőmérsékletet. Ezután az ételhez öntjük, majd még két percig forraljuk. Friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
A recept megjelenését az Univer támogatta.
Ajánljuk még: