Gasztro

Almás spenótsaláta

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (1 adaghoz)

  • 2 nagy marék Zabosfa bio bébispenót
  • ¼ fej lilahagyma
  • ¼ szem savanykás alma
  • 5 dkg feta
  • 20 szem tökmag

Öntet:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek fűszerecet (5%-os)
  • 1 kk dijoni mustár
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A spenótot megmossuk, a lilahagymát vékonyan felkarikázzuk. Az almát vékony cikkekre vágjuk. Az öntethez a hozzávalókat krémesre kikeverjük, majd összeforgatjuk a zöldségekkel és az almával. A fetát a saláta tetejére morzsoljuk, majd rászórjuk a tökmagot, melyet akár meg is piríthatunk egy kicsit.

Pillanatok alatt el is készül a spenótsalátánk.

A megjelenést a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatta.

Ajánljuk még:

Legbecsesebb örökségem – gyermekkorom húsvétjairól

Imádságos vidékről származom, ahol a hit a falu mindennapjainak formálója volt, így húsvétkor is szorosan egybefonódtak a szent és a profán készülődés elemei. Minél távolabb kerülök tőle, annál elevenebbé válik bennem a gyermekkor. Különösen az ünnepi időszakok: a lázas készülődés, a mindennek értelmet adó magyarázatok, a közös várakozás és az a belső pompa, amivel lelkünk valóban ünnepi fénybe borult.