Egészség

Így erősíts otthon, ha nem (csak) a kockahas, hanem az egészséged a fontos

Korábban szó esett már a core izmokról, és azok fontosságáról – a saját tapasztalataimat is leírtam a témával kapcsolatban –, ám mivel az ismétlés a tudás anyja, így bemutatom nektek, milyen pozitív eredményekkel jár, és milyen bajokat előzhet meg, ha kicsit is odafigyeltek ezek erősítésére.

HÁTFÁJÁS

Mivel ezek az izmok tartják a gerincet, így ezek gyengülése esetén hát-, nyak-, majd végtagfájdalom is felléphet az évek múlásával. 

FEJFÁJÁS

Nemcsak időjárás-változásról, dehidratációtól, vagy stressztől léphet fel fejfájás, hanem a nyaki izmok merevsége miatt is. Leginkább görcsös, rendszeres fejfájásként jelentkezik, és legtöbb esetben a nyaki gerincszakasz meszesedését jelenti. Megfelelő tornával, gyógymasszőr, rehabilitációs szakember segítségével lehet rajta javítani.

A különböző egészségügyi problémákat elkerülendően érdemes különböző speciális has- és hátgyakorlatokat végezni, melyek kifejezetten a core izmokra fókuszálnak. Nem, ezek nem a trendi ABS gyakorlatok, amiket a Youtube-on láthatsz. Ezektől nem lesz hipp-hopp kockás az ember hasa, mivel itt a mélyizmokat célozzuk meg.

Amint elkezditek ezeket a gyakorlatokat naponta, pár naponta végezni, érezhető lesz a hatás, mivel csökken a hátfájás, az izommerevség, és a mozgástér is bővülni fog. 

Nemcsak az erősítés fontos, hanem a megfelelő nyújtás, és gerincmobilizáció is.

TESTTARTÁS

A rendszeres mélyizom-erősítés hatására szemmel láthatóan javulni fog a testtartás, a járás, és fizikumunk is erősödik általa.

JOBB KÖZÉRZET

Az állandó tudatalatti feszültség is fokozatosan eltűnik az izmok nyúlásával, átmozgatásával, és mobilizálódásával. Sokkal felszabadultabbak, könnyedebbek lesztek általa.

A következő gyakorlatokkal lehet többek között hatásosan core izmokat erősíteni:

Első lépésként mindenképp melegítsetek be váll-, és fejkörzéssel, törzshajlítással, minden esetben csak ezután kezdjetek neki a gyakorlatoknak.

ÁTFORDULÓ HÁROMSZÖGÁLLÁS (részletes bemutatása itt)

 
Fotó: Pexels 

HARCOS PÓZ (pontos bemutatása itt)

 
Fotó: Pexels 

BABAPÓZ

 
 Fotó: Pexels 

KOBRAPÓZ (pontos leírása itt)

 
Fotó: Pixabay 

NYUGATI NYÚJTÓ PÓZ 

 
Fotó: Pixabay 

TÖRZSHAJLÍTÁS (OLDALRA)

 
Fotó: Pexels
 
Pexels 

LEFELÉ NÉZŐ KUTYA PÓZ

 
Pixabay 

PLANK VARIÁCIÓK

 
Fotó: Pexels 

HASIZOM 

 
Pexels 
 
 Fotó: Pexels 

 

Ajánljuk még:

FÁJ A HÁTAD A SOK ÜLÉSTŐL? EZZEL A 4 JÓGAPÓZZAL SOKAT SEGÍTHETSZ A MÉLYHÁTI IZMAIDON!

FÁJ A NYAKAD VAGY A VÁLLAD? PRÓBÁLD KI EZT AZ 5 JÓGAGYAKORLATOT!

A TÖKÉLETES KISZOLGÁLTATOTTSÁG RETTENETE – MAJDNEM-TRAGÉDIÁM TÖRTÉNETE, AMIBŐL TE IS TANULHATSZ

 

Már követem az oldalt

X