Egészség

A test nem felejt! – Mit tudunk az izmokba írt sorsról?

Nincs olyan régi eset, olyan elfeledett történet, kicsi vagy nagy probléma, amire a testünk ne emlékezne.

Manapság elég sok meghasonult és legfőképp egyforma emberrel találkozom, nagyjából egyforma problémákkal. Mindenki félelmetesen hasonló dolgoktól szenved, pedig azt vallom, eredendően különböző(bb)ek vagyunk, csak épp a társadalom többsége nem meri vállalni önmagát, de még az igazi problémáit sem!

Pedig mindenki csak szeretetre, elfogadásra, támogatásra és megértésre vágyik. Csakhogy elbújunk a klisék mögé, egybeolvadunk a tömeggel,

példaképeket keresünk, kreálunk, ahelyett hogy a magunk igényeit kutatnánk,

ezzel kiteljesítve saját vágyainkat és nem utolsó sorban boldogságunkat.  Az ingyenes wifinek, mobilnetnek köszönhetően az X-generációsok egy része, és az Y-, valamint Z-generáció legnagyobb része, szinte már csak az internetről tájékozódik, amitől gyakorlatilag folyamatos körülöttük az információáramlás, mindez pedig igen nagy feladat elé állítja  az érzékenyeket, a bizonytalanokat és a keresőket.

Megküzdöttem ezzel én is. Sokszor megzavart és jól kifordított a világ egy-egy eseménye, a túl sok inger. Igyekeztem felvenni a ritmust, haladni, menni mindig előre – kerestem valamit, de mindig csak kint, magam körül. Sosem magamban. Jó néhány év eltelt, nem hallgattam senkire; magamnak kellett ráébredni, hogy nem az egész külvilágot kellene megérteni és befogadni ahhoz, hogy jól érezzem magam,

inkább önmagamat kéne megismerni, rendbe hozni és kifényesíteni! Mintha az olyan könnyű lenne...

Ismerkedni kezdtem a saját hibáimmal, a belső félrecsúszásokkal, amik újra és újra kudarcokhoz vezettek. Rájöttem, hogy mindenki életében vannak minták, amik meghatározzák, mi szerint dönt úgy, ahogyan – és hogy sokkal könnyebb dolgunk van, ha némiképp ismerjük, tudatosítjuk ezeket,

Egyszerű a képlet, mégis hosszú út vezet idáig, mert ahhoz, hogy ebbe belekezdjünk, magunkra kell venni a felelősséget – be kell ismerjük, hogy nem kenhetünk mindig mindent másra, a világra vagy a rossz sorsa. Nekem ebben is sokat segített a kineziológia, ami bár nem jó mindenre, de rengeteg problémára segíthet választ találni. Ha nem is hiszel benne, egy próbát akkor is megér, akár fizikai panaszok, akár lelki gondok miatt akadtál el. 

Engem minden alkalommal önállóságra és bátorságra buzdított egy-egy ülés, folyamatosan tanultam, próbáltam megérteni ösztönös reakcióimat. A test ugyanis elraktározza életünk traumáit, minden egyes izmunkban ott rejlik történetünk. Izmaink testünk kommunikációs rendszerének részei, így tudatosításuk nélkül is kommunikáció zajlik a testünkben szakadatlanul, életünk végéig. Ezen logikai ív mentén haladva, nem is kérdés, vajon ki ismerhet a legjobban, és ki az, aki tökéletesen megérti a történeted, döntéseid, vágyaid és ezáltal életed alakulásáért felelős...Igen, önmagad! 

Nincs olyan régi eset, olyan elfeledett történet, kicsi vagy nagy probléma, amire a testünk ne emlékezne.

Vegyünk egy egészen konkrét példát: stresszhelyzetben az izmaink megfeszülnek – ez egy természetes reakció, amire építkezhet egy kineziológus. A találkozások alkalmával teszteléseket végez, amikor az izom tónusának változása jelzi, ha egy kimondott szó, esemény, életkor stb. stresszt okoz.  Mindezt a magyar nyelv is leképezi, például mikor azt mondjuk, „már attól befeszülök, ha az anyámra gondolok”. 

Egy-egy probléma megoldásához általában 1-5 kineziológiás alkalom szükséges, de ez függ a téma súlyosságától és a kliens lelki alkatától is. Mindenki a saját tempójában gyógyul, mindenkinek megvan a maga útja. Nekem a kineziológia segítségével a saját testem segített – ezért tudom javasolni másoknak is. 

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X