Aktív

Több mint kétszáz pályázatot küldtetek: hamarosan eldől, kinél épül iskolakert!

Az egy.hu és a Zabosfa nagy sikerű közös pályázatában azt szeretnénk lehetővé tenni, hogy minél több gyerek kipróbálhassa magát kiskertészként biztonságos környezetben, saját iskolakertjében.

Elkezdtük feldolgozni a novemberben indult pályázatunkra beérkezett pályaműveket. A 220 darab csodálatos pályázatból nem lesz könnyű kiválasztani a legjobbakat. A kiírt tartalmi részén túlmenően a pályázók az Ökokert pályázat által inspirált rajzversenyek anyagaival, kreatív videókkal és versekkel is bővítették munkáikat.

A pályázati kiírás így szólt:

Gondoljátok át, miért örülnétek egy iskolakertnek, álmodjátok meg, milyen lenne ez a kert, és terveteket küldjétek el nekünk! Az elbírálásban fontos szempont lesz, hogy mire fordítanátok az elnyerhető összeget, és mi a tervetek a fenntartási idő alatt, illetve azután a kerttel, így erről is ejtsetek szót a pályázatban!

Mit nyerhettek?

A Zabosfa három iskolának segítene aztán a megvalósításban.

1. helyezett:

A Zabosfa vállalja, hogy 10 hónapon keresztül, összesen 1.000.000 Ft értékben segít létrehozni a nyertes iskola udvarán egy ökokertet, melyet a pályázók a saját terveik alapján saját maguk építenek fel. A létesítésben részt vesz a Zabosfa, és a fenntartáshoz további 2 éven keresztül 300.000 Ft/év összegben támogatást nyújt, amennyiben az első év végére megvalósul a pályázatban kijelölt cél.

2. helyezett:

Az iskola 250.000 Ft értékű, vetőmagokból és kerti eszközökből álló csomagot kap, melyek kisebb kertészeti munkák elvégzésére alkalmasak.

3. helyezett:

Az iskola 150.000 Ft értékű, vetőmagokból és kerti eszközökből álló csomagot kap, melyek kisebb kertészeti munkák elvégzésére alkalmasak.

 
Hogy választunk nyerteseket?

A pályázat zsűritagjai a január 20-ig beérkezett pályázatokból kiválasztják az első, második, harmadik helyezett iskolát. Az eredményt az egy.hu oldalán tesszük majd közzé február 10-én. Az első helyezett iskolával videót, a másik két helyezettel pedig cikkes interjút készítünk. A nyertes iskolával való forgatást február 1-15 között bonyolítanánk, így a nevezett iskoláknak biztosítani kell, hogy ebben az időszakban rendelkezésünkre állnak a forgatás erejéig. 
 
Köszönjük minden egyes pályázónak a részvételét!

 

Ajánljuk még:

A MODERN KOR EGYIK ELSŐ CSODANŐJE: IDEJE MEGISMERNED HUGONNAI VILMÁT!
ALIG NEVEZTEK EL NŐRŐL KÖZTERÜLETET BUDAPESTEN, DE MÉG KÖZÖTTÜK IS SOK AZ ELFELEDETT
VÉGEZZEN CSAK KÉTKEZI MUNKÁT A KISISKOLÁS! – ÉLETRE NEVELÜNK, HA KERTET NEVELÜNK

Így segíts a kertben lakó állatoknak télen
Az állatvilág gén- és ösztönrendszere még mindig leginkább a több ezer (millió) év során kimunkált, a téli túlélés esélyét kimaxolni képes rend szerint működik. Ha ezeket a túlélési stratégiákat ismerjük, bármilyen kicsi legyen is a kertünk, némi odafigyeléssel számos kisebb-nagyobb állat életben maradását segíthetjük, amit tavasszal bőségesen meghálálnak.

 

 

Már követem az oldalt

X