Aktív

Nálatok is virágzik éppen egy bájos kerékpár? Biciklik virágdekorációval

Van, akit az újrafelhasználás vitt rá, mást egy romantikus film ihletett meg. A régi, a megunt, a kedvelt, de használhatatlanná vált bicikli új életre kelhet, ha virágtartóvá alakítjuk át. Számtalan példát láthatunk erre, ha nyitott szemmel járunk – ezt az őrületet a lila, levendulás biciklik kezdték, de a képzelet nem ismer határokat. Lehet, hogy nálatok is virágzik éppen egy bájos kerékpár? Vagy most fog szárba szökkenni?

Lehet ez a kedvenc biciklid tiszteletteljes öregkora méltó helyen, de ha találsz egy ócskavasat, azt is átalakíthatod virágtartóvá. Rozsdátlanítás, újrafestés is szóba jöhet, ha szükséges a látványhoz és a tartóssághoz. Lehet, hogy érdemes kitámasztót erősíteni rá, hogy véletlenül se boruljon fel a bicikli, ha nem falnak támasztva vagy falhoz rögzítve fog ékeskedni. A virágtartót is erősítsd rá biztosan, főként, ha virágládában gyökeres növényeket fognak biciklire ülni.

Ház előtt, virágba borulva

Festés előtt érdemes csiszolópapírral kezelésbe venni a kerékpárt, így könnyebben és szebben tapad rajta a festék. A „gép” lehet egyszínű, szép, visszafogott, de extrém megjelenésben is pompázhat, ha az illik a környezetéhez. A gumit is lefestheted, úgysem mész már vele sehová. Erre a kerékpárra balkonládákat rögzített a tulajdonosa a kormányon lévő kosár helyére és a csomagtartóra. A vázhoz hegesztett vaspálcák tartják a nagy cserepet, amiből muskátlik és begóniák omlanak le.

 

Városban, vidáman és vagánykodva

Fának rögzítve, reklámcélokat szolgáló kerékpár, extra zöld díszítéssel. A régi farmernadrág szalmával van kitömve, és dróttal rögzítették a nyereghez. Ebbe helyezhető bele a növény: akár egy kosárban, vagy a nadrág ülepét fóliával kibélelve, földdel feltöltve, direkt beültethető. A nagyobb hatás érdekében a bicikli további tároló részeit is felvirágozhatjuk.

 

Lila bicikli egyszerűen

Ezt a halványlilára festett kerékpárt egy kis olasz üzlet előtt kaptam „lencsevégre”. A boltocska tulajdonosa kiszuperált biciklijét festette le, és egyszerűen egy-egy kis száraz virágcsokrot kötött rá, a kerékpár színével egyező szalaggal díszítette.

 

Levendulaszín minden mennyiségben

Az öreg ház homlokzatának részleteit a lila foglalja egységbe. A kinőtt gyerekbicikli teljes összhangban van az ódon pad színével, struktúrájával, méretével. A biciklit levendulából, díszfüvekből, kalászokból kötött szárazvirágcsokorral és selyemszalaggal dobták fel – a díszítés rímel az ablakot keretező finom dekorációra.

 

Zsákvászonnal kombinálva

Ez volt a kedvenc boltom Venzonéban, a levendulavárosban. A sötétlila kerékpár finom díszítést kapott zsákvászonból (dekorvászon). Ettől lágyabbak lettek vonalai, könnyedebb hatást kelt. A rákötött szalagbokrétát kecsesen lengeti a szél, a szintén zsákvászonnal bélelt kosárkát pedig időről időre teli lehet tölteni friss vagy szárított levendulacsokrokkal.

 

A múltból maradt

Ódon bicikliutánzat dekorációs célra elkészítve. Előnye, hogy eleve van kitámasztója, így biztosan megáll, és úgy képezték ki, hogy a célját a lehető legjobban beteljesítse. Jól megférnek rajta cserepes virágok és csokrok, a növények számára fémből készült tartóedények pedig remekül illenek hozzá.

lila bicikli

 

 

Tavaszias hangulatban

Ezt a szintén dekorációnak termett kerékpárt tavaszi virágok tarkítják. Árvácskát, százszorszépet, kankalint, harangvirágot tehetünk rá. A virágokat rendszeresen kell öntözni, mert ebben a formában eléggé ki vannak téve a környezet szárító hatásainak. Időről időre az évszaknak megfelelően érdemes kicserélni őket mindig újra.

 

+1, ami nem bicikli, hanem kedves vonat

Ez a természetes anyagokból készült kis vonat nekem olyan kedves, hogy mire kinyílnak a levendulák, igyekszem egy hasonló vonatot fabrikálni. A tűzifából már félretettük hozzá a megfelelő darabokat, mert fatörzsből lesz szeletelve a kereke, és a metszésnél levágott ágak is szerepet kapnak benne. Barkácsolni szeretőknek bátran ajánlom!

Nézd meg, milyen kültéri dekorációddal dobhatod fel az erkélyt, a teraszt, a balkont vagy akár a belső teret

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X