Nálatok is virágzik éppen egy bájos kerékpár? Biciklik virágdekorációval

Aktív

Nálatok is virágzik éppen egy bájos kerékpár? Biciklik virágdekorációval

Van, akit az újrafelhasználás vitt rá, mást egy romantikus film ihletett meg. A régi, a megunt, a kedvelt, de használhatatlanná vált bicikli új életre kelhet, ha virágtartóvá alakítjuk át. Számtalan példát láthatunk erre, ha nyitott szemmel járunk – ezt az őrületet a lila, levendulás biciklik kezdték, de a képzelet nem ismer határokat. Lehet, hogy nálatok is virágzik éppen egy bájos kerékpár? Vagy most fog szárba szökkenni?

Lehet ez a kedvenc biciklid tiszteletteljes öregkora méltó helyen, de ha találsz egy ócskavasat, azt is átalakíthatod virágtartóvá. Rozsdátlanítás, újrafestés is szóba jöhet, ha szükséges a látványhoz és a tartóssághoz. Lehet, hogy érdemes kitámasztót erősíteni rá, hogy véletlenül se boruljon fel a bicikli, ha nem falnak támasztva vagy falhoz rögzítve fog ékeskedni. A virágtartót is erősítsd rá biztosan, főként, ha virágládában gyökeres növényeket fognak biciklire ülni.

Ház előtt, virágba borulva

Festés előtt érdemes csiszolópapírral kezelésbe venni a kerékpárt, így könnyebben és szebben tapad rajta a festék. A „gép” lehet egyszínű, szép, visszafogott, de extrém megjelenésben is pompázhat, ha az illik a környezetéhez. A gumit is lefestheted, úgysem mész már vele sehová. Erre a kerékpárra balkonládákat rögzített a tulajdonosa a kormányon lévő kosár helyére és a csomagtartóra. A vázhoz hegesztett vaspálcák tartják a nagy cserepet, amiből muskátlik és begóniák omlanak le.

 

Városban, vidáman és vagánykodva

Fának rögzítve, reklámcélokat szolgáló kerékpár, extra zöld díszítéssel. A régi farmernadrág szalmával van kitömve, és dróttal rögzítették a nyereghez. Ebbe helyezhető bele a növény: akár egy kosárban, vagy a nadrág ülepét fóliával kibélelve, földdel feltöltve, direkt beültethető. A nagyobb hatás érdekében a bicikli további tároló részeit is felvirágozhatjuk.

 

Lila bicikli egyszerűen

Ezt a halványlilára festett kerékpárt egy kis olasz üzlet előtt kaptam „lencsevégre”. A boltocska tulajdonosa kiszuperált biciklijét festette le, és egyszerűen egy-egy kis száraz virágcsokrot kötött rá, a kerékpár színével egyező szalaggal díszítette.

 

Levendulaszín minden mennyiségben

Az öreg ház homlokzatának részleteit a lila foglalja egységbe. A kinőtt gyerekbicikli teljes összhangban van az ódon pad színével, struktúrájával, méretével. A biciklit levendulából, díszfüvekből, kalászokból kötött szárazvirágcsokorral és selyemszalaggal dobták fel – a díszítés rímel az ablakot keretező finom dekorációra.

 

Zsákvászonnal kombinálva

Ez volt a kedvenc boltom Venzonéban, a levendulavárosban. A sötétlila kerékpár finom díszítést kapott zsákvászonból (dekorvászon). Ettől lágyabbak lettek vonalai, könnyedebb hatást kelt. A rákötött szalagbokrétát kecsesen lengeti a szél, a szintén zsákvászonnal bélelt kosárkát pedig időről időre teli lehet tölteni friss vagy szárított levendulacsokrokkal.

 

A múltból maradt

Ódon bicikliutánzat dekorációs célra elkészítve. Előnye, hogy eleve van kitámasztója, így biztosan megáll, és úgy képezték ki, hogy a célját a lehető legjobban beteljesítse. Jól megférnek rajta cserepes virágok és csokrok, a növények számára fémből készült tartóedények pedig remekül illenek hozzá.

lila bicikli

 

 

Tavaszias hangulatban

Ezt a szintén dekorációnak termett kerékpárt tavaszi virágok tarkítják. Árvácskát, százszorszépet, kankalint, harangvirágot tehetünk rá. A virágokat rendszeresen kell öntözni, mert ebben a formában eléggé ki vannak téve a környezet szárító hatásainak. Időről időre az évszaknak megfelelően érdemes kicserélni őket mindig újra.

 

+1, ami nem bicikli, hanem kedves vonat

Ez a természetes anyagokból készült kis vonat nekem olyan kedves, hogy mire kinyílnak a levendulák, igyekszem egy hasonló vonatot fabrikálni. A tűzifából már félretettük hozzá a megfelelő darabokat, mert fatörzsből lesz szeletelve a kereke, és a metszésnél levágott ágak is szerepet kapnak benne. Barkácsolni szeretőknek bátran ajánlom!

Nézd meg, milyen kültéri dekorációddal dobhatod fel az erkélyt, a teraszt, a balkont vagy akár a belső teret

Ajánljuk még:

 
X
Már követem az oldalt