Aktív

Hülye és félhülye karantén-trendek: Ilyen az, amikor rosszat tesz a túl sok szabadidő...

A home office érdekes új trendeket szül napról-napra. Vannak köztük kifejezetten hasznosak, de leginkább arról árulkodnak, hogy túl sok szabadidővel rendelkeztek a kitalálóik...

KIHÍVÁSOK

Minden nap új kihívás üti fel a fejét a közösségi médiában, kezdve a tusfürdőn történő otthoni „futógépezéstől” a ruhacsereberén át a WC-papírral történő dekázásig. Igen, ezek létező kihívások; keressetek rá nyugodtan Instagramon. Több magyar celeb is beállt már a sorba, és sorra osztják meg a furábbnál furább posztjaikat ezekkel kapcsolatban.

Ilyen például a #jlochallenge:

@jlo

Wait for it...😂♥️ @arod13

♬ Nonstop - Drake

A WC-papírral való dekázás elég vicces, és alapvetően a focistáktól terjedt el:

És még egy, amit kérem, senki ne próbáljon ki otthon, mert rettentően balesetveszélyes, és azt hiszem, sem az egyénnek, sem az egészségügynek nem hiányzik egy törés, vagy ficam karantén idején:

SZAKÁCS

Hirtelen mindenki gasztroblogger, séf és ételfotós lett. Élőben főzőcskéznek, és a #mutimiteszel új értelmet nyert. Ha már nem lehet fancy éttermekből becsekkolni, akkor a főzzünk otthon, és mutassuk meg, mennyire ügyesen kezeljük a konyhai berendezéseket lett az új módi.

SZEMÉLYI EDZŐ

Az edzőtermek bezárásával megsokasodtak a különböző „így eddz otthon” tartalmak – azoknál is, akik előtte maximum a ruhatárukról, a szájfényükről, vagy a kávéjukról osztottak meg képeket a social felületeiken.

Ez a kihívásokon kívül az egyik legtöbb veszélyt magában rejtő trend, hisz ha nem jól csinálja az ember a gyakorlatokat, akkor inkább árt magának, mint izmot épít! Mindenképp csak és kizárólag edző tanácsát / videóit követve tornázzatok otthon!

Persze az edzős videók között is vannak nagyon jópofák. Ilyen például a #petworkout is:

GAMER

Az otthonmaradással egy időben megugrott a Playstation és az Xbox eladások száma, és az online játéktérben is többszöröződtek a játékosok. Sorra találkozni videójátékos posztokkal minden fronton. A legtöbben pedig a Sims-et részesítik előnyben, és azzal játszanak, és nem egy ember videót is készít ebből, vagyis többen nézhetik, hogy mások játszanak...

Ez a lány például karantén-otthont épített: 

FODRÁSZ

Mivel több országban a fodrászok, kozmetikusok is bezártak, egyre több otthoni hajvágós csodát láthatunk. Főleg a férfiak körében terjedt el a párjuk keze általi hajvágógépes hajvágás folyamatáról, eredményéről beszámoló kép/videótrend. 

Mindebből az látszik leginkább, hogy egyes emberek nagyon sok szabadidővel rendelkeznek, és nem feltétlenül tudják hasznosan elfoglalni magukat. 

Ha normálisabb otthoni programjavaslatokra vágytok, például a gyerekek mellett, ezt a cikket javaslom!

Ha valami jóba fognátok, persze további ötleteink is vannak, mondjuk egy jóféle vegyszermentes nagytakarítás, esetleg ruhaszelektálással egybekötött gardróbrendezés (csupán négy lépésből!), szezonális kertrendezés, ha már messzebb nem mehetünk, vagy akár egy otthoni jóga

 

Már követem az oldalt

X