Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss
Hirdetés
Krakkói betlehemes verseny - a betlehemek felvonulása
ZónánTúl

Krakkói betlehemes verseny - a betlehemek felvonulása

Honnan jön jó biotermék? Borbás Marcsi utánajárt
ZónánTúl

Honnan jön jó biotermék? Borbás Marcsi utánajárt

„A kijárási tilalom ellenére ünnep van” – Beszélgetés Timivel és Levivel Csíkmadarasról
ZónánTúl

„A kijárási tilalom ellenére ünnep van” – Beszélgetés Timivel és Levivel Csíkmadarasról

Hagyományok új köntösben: Borbás Marcsi tojást festett a fiatalokkal
ZónánTúl

Hagyományok új köntösben: Borbás Marcsi tojást festett a fiatalokkal

„Ön nem zihál eléggé, nem teszteljük” – Borbás Marcsi interjúja Bostonból
ZónánTúl

„Ön nem zihál eléggé, nem teszteljük” – Borbás Marcsi interjúja Bostonból

Receptek

Levesek

Saláták

Desszertek

Főételek

Hirdetés

Könyvek

Borbás Marcsi: Magyarország finom András-naptól vízkeresztig

10530.- Ft

Borbás Marcsi: Édes Békeidők II

7400.- Ft

Borbás Marcsi: Magyarország finom Határon túl és azon is túl Erdély

7400.- Ft

Hirdetés
Málé lapótya
Kelt tészták

Málé lapótya

Borbás Marcsi receptje

Aranyalma befőtt

Aranyalma befőtt

Díszcserjeként álldogál az aranyalma tőlünk nem messze, egy kicsit elhagyatott park szélén. Mostoha a sorsa, mert őszi díszeit, apró aranyalmácskáit senkinek sem mutogathatja, nincs, aki arra jár. Csak mi tévedünk arra, szeptember vége felé, hogy megnézzük, megértek-e a kis gyümölcsök. A kicsi almák, amelyek ügy csüngnek a fán, csokrokban, mint a cseresznye. Befőtt készül belőlük, mégpedig szárral együtt, díszítésként gyümölcssalátához, süteményekhez, gyümölcsös koktélba pottyantva olyan szívderítő látvány! Pikáns íze pedig túlmutat az egzotikus gyümölcsök aromáján.

Vágott leves

Vágott leves

Borbás Marcsi receptje

Zalai borítós
Húsok

Zalai borítós

Borbás Marcsi receptje

Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!

Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!

Elfeledett ősi gabonánkra nem csak madáreleségként gondolhatunk! Könnyen emészthető, rosttartalma magas, B vitaminban gazdag, kovasav- és magnéziumforrás is egyben. És ha mindez nem lenne elég, gluténmentes, sokoldalúan felhasználható. Lehet belőle kása édesen és sósan, kiváló köretként, tehetjük lecsóba, töltelékekbe a rizst kiváltani. Csudajó pitéket és desszerteket varázsolhatunk belőle. Most néhány kedvencemet ajánlom, egyik finomabb, mint a másik!

Sült cukkinikrém az uzsonnás dobozba

Sült cukkinikrém az uzsonnás dobozba

Nap-nap után nehéz kérdés: mi legyen az uzsonnás dobozban? Mit vigyünk magukkal ebédre, tízóraira, kirándulásra, munkába? Sok szempontot kell figyelembe venni, de valljuk be, az idő és a pénz mindig előrébb való, mint az, hogy az ennivaló tényleg egészséges legyen! Pedig ilyenkor, nyár végén, a kert és a piac tengernyi finom hozzávalót kínál, amiből változatosan lehet készíteni finomságokat.

Hirdetés
Ugrás az oldal tetejére
Menü