Hozzávalók:
- 1 kg szarvaslapocka
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 szál paszternák
- 1 db közepes cukkini
- 1 db nagy édesburgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db nagyobb krumpli
- 1 db kerekrépa
- 1 fej fokhagyma
- só, bors
- friss rozmaring- és kakukkfű ágak
- 3 dl házi paradicsomlé
Elkészítés:
A szarvaslapockát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd tűzforró serpenyőben egy kevés sertészsíron, hirtelen pirosra sütjük. Fontos, hogy ne szurkáljuk őket.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd vastagabb karikákra vágjuk, és egy alaposan kizsírozott, vagy olajozott tepsibe az összeset beletesszük. A zöldségágyat meglocsoljuk a paradicsomlével, majd friss kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük.
Ha a húsok külseje kérget kapott, mindegyiket sózzuk, borsozzuk, majd elhelyezzük őket a zöldségágyon. Végül az egészet beborítjuk bacon szeletekkel. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 180 fokon puhára sütjük az ételt.
Körülbelül 2 óra alatt lesz finom, omlós a hús, vajpuha a zöldség és piros a húsos szalonna.
Egy igazi egytálétel, amellyel nagyon keveset kell foglalkozni, mégis ellenállhatatlan.
Szüret rovatunk támogatója a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Hideg tejfölös uborkakrémleves
A legnagyobb melegben is jól tud esni egy jól megválasztott leves!