Hideg tejfölös uborkakrémleves
Olvasási idő: 1 perc

Hideg tejfölös uborkakrémleves

 A legnagyobb melegben is jól tud esni egy jól megválasztott leves!

Hozzávalók:

  • 3-4 db kígyóuborka
  • 2 dl tejföl, ízlés szerint
  • só bors
  • cukor
  • 1 csokor kapor
  • 1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint

Elkészítés:

Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk,  beletesszük a fokhagymát és leturmixoljuk. Ízesítjük egy kevés cukorral, majd annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jó krémes legyen. Vágjuk nagyon apróra a kaprot és szórjuk a levesbe. Ha szükséges, egy pici ecetet is adjunk hozzá, majd az uborkalevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

ERRŐL HALLOTTÁL MÁR? HIDEG LECSÓ

 

 
 
 

 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!